Haberler

Drone pazarı yeni iş fırsatları sunuyor

0

Drone Industry Insights araştırması göre drone teknolojilerindeki küresel pazar, 2018’deki 14,1 milyar dolardan 2024 yılında 43,1 milyar dolara ulaşacak.

Drone pazarı yeni iş fırsatları sunuyor

İş dünyasında genişleyen bir rol üstlenen ticari drone hizmetleriyle şirketler, insansız araç sistemlerinin daha da fazla değer ve üretkenlik sağlamak için en iyi şekilde nasıl kullanılacağını inceliyor. Drone üreticileri, drone çözüm sağlayıcıları (DSP’ler), yönetilen servis sağlayıcılar (MSP’ler), distribütörler, operatörler ve drone ekosistemindeki diğerleri için potansiyel olarak kullanılmayan bir pazar potansiyeli söz konusu.

Aynı zamanda müşteriler de drone hizmetlerine, yeteneklerine ve ortaklarından ve sağlayıcılarından bekledikleri uzmanlığa nasıl eriştikleri de dahil olmak üzere, drone kullanımlarına yeni bir bakış atıyorlar.

Drone Industry Insights’a göre droneların iş değeri artıyor, teknoloji segmenti ortaklıklar için olgunlaşıyor. Ayrıca pazarda büyüme engelleri olsa da kendi zorluklarını ve fırsatlarını sunan bir yetenek boşluğu da var.

Ortaklıklar için olgunlaşmış bir teknoloji segmenti

Birçok kuruluş, drone platformlarını ve ilgili etkinliklerini sağlamak, tasarlamak, inşa etmek, yönetmek veya güvence altına almak için dış profesyoneller ile birlikte çalışıyor. Drone sağlayıcıları ayrıca şirkete göre pilotlar, yazılım geliştiriciler ve veri analitiği uzmanları dahil olmak üzere belirli müşteri gereksinimlerini karşılamak için diğer profesyonellerle ekip kuruyor.

Pazar büyümesinin önündeki engeller

Yasal düzenlemeler, drone operatörleri ve bu gelişen teknolojileri geliştiren ve destekleyenler için bir endişe kaynağı olsa da büyümeye yönelik diğer potansiyel önleyici unsurlar arasında hobiler ve lisanssız operatörler, küçülen marjlar, otomasyon ve pilotların, çözüm sağlayıcıların ve diğer drone uzmanlarının yerine geçmek üzere şirket içi personel istihdam eden ve geliştiren kuruluşlar da var.

Beceri açığı zorluklar ve fırsatlar sunuyor

Gelişmekte olan her pazarda olduğu gibi drone ile ilgili işleri doldurmak için yetenek bulmak zor olabilir. Yenilik, eğitimi hızla geride bırakıyor ve kalifiye personelin eksikliği tedarikçiler için de büyüme fırsatlarını boğabilir.  Bu alanda işe alım ve eğitim alma konusunda başarılı olan şirketlerin satış ve kar artırma şansı daha yüksek.

Drone sağlayıcıları, müşterilerinin değişen isteklerine ve gereksinimlerine yakından dikkat etmelidir. Pazar geliştikçe daha fazla işletme, droneları ağdaki güvenlik, veri ve operasyonel protokollere uyması gereken cihazlar olarak görecek.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up