5G & İLETİŞİMHaberlerYAPAY ZEKA

LG ve Qualcomm, araç içi deneyimini artırmak için bir arada

0

WebOS Auto ve Qualcomm Snapdragon Otomotiv Geliştirme Platformu’nu (ADP) kullanan şirketler, sürücüler ve yolcular için daha uygun bir araç içi deneyimi yaratmayı ve geliştirmeyi hedefliyor.

LG ve Qualcomm araç içi deneyimini ilerletmek için güçlerini birleştirdi

LG’nin webOS Auto’su, LG’nin bağlı otomobiller için araç bilgi-eğlence deneyimini geliştiren Linux destekli bir platformdur. LG’nin yakın zamanda açıkladığı otomotiv bilgi ve eğlence işlevselliği sağlayan webOS Açık Kaynak Sürümü 2.0, geliştiricilerin webOS Auto’da eklenecek özelliklerden bazılarını deneyimlemelerini sağlıyor.

Snapdragon ADP ise yapay zeka (AI) özellikleri, yüksek çözünürlüklü çoklu ekran yapılandırmaları ve ultra HD ortam akışı için gelişmiş grafikler ile desteklenen bilgi-eğlence teknolojilerine sahip. Snapdragon ADP ayrıca yolcu ve arka koltuk eğlence (RSE) ekranları dahil, yüksek performanslı ve güç tasarruflu otomotiv kokpit platformlarının geliştirilmesi için kapsamlı bir donanım ve yazılım ortamı sağlamak için tasarlandı.

Daha gelişmiş bir webOS Auto geliştirme ve satışına ek olarak LG ve Qualcomm, LG’nin Ocak ayında CES 2020’de açıklayacağı bir referans platformunda işbirliği yapacak.

LG Electronics, Qualcomm ile yapılan bu işbirlik sayesinde webOS Auto platformunun ekosistemini genişlettiklerini ve 5G ağları, multimedya gibi Qualcomm’un en yeni çözümleri ile müşterilerin, aynı eğlenceyi evde bağlı araçlarda yaşayabileceklerini belirtiyor.

Qualcomm ise söz konusu işbirliği için LG ​​ve Qualcomm Technologies arasındaki çalışmanın iki nesil arasında uzun süredir var olan başarılı bir ilişki kurulduğunu ve bu ilişkinin yeni nesil otomotiv yazılımlarında büyük bir sinerji etkisi yarattığına yönelik açıklamalarda bulundu.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up