Haberler

Pentagon’un 10 milyar dolarlık JEDI anlaşması Microsoft’ta

0

Ortak Kurumsal Savunma Altyapısı programı, ABD ordusunun zayıf bir şekilde entegre edilmiş yaşlı bilgisayar ağlarını ve bulutlarını, sahadaki askerlerden savaş uçaklarına ve donanma gemilerine kadar tüm ağ varlıklarını kapsayacak tek bir bulut sistemiyle değiştirmeyi amaçlıyor.

Pentagon’un 10 milyar dolarlık JEDI anlaşması Microsoft’ta

İngilizce adıyla The Joint Enterprise Defense Infrastructure Cloud(JEDI) sözleşmesi, Pentagon’un teknolojik olarak daha çevik hale getirilmesi amaçlı daha geniş bir dijital modernizasyonunun bir parçası. Spesifik olarak Jedi’ın bir hedefi, ordunun verilere ve buluta savaş alanlarından ve diğer uzak konumlardan daha iyi erişimini sağlamak. 

Her ne kadar Pentagon güçlü savaş gücüne sahip olsa da pek çok yetkiliye göre bilgi teknolojisi oldukça yetersiz kalıyor. Yetkililer, güncel olmayan bilgisayar sistemlerine sahip olmaktan ve dosyalara erişememekten veya özel sektörde olabildiğince hızlı bilgi paylaşamamaktan şikayet ediyordu.

JEDI sözleşmesinin almak için yarışa giren Microsoft ve Amazon arasında ihale, yazılım devi Microsoft’a verildi. Microsoft’u kazanan ilan eden bir açıklamada Pentagon, sürecin adil ve yasal bir şekilde yürütüldüğü görüşünü vurguladı. Pentagon “Tüm teklifler adil ve talepte belirtilen değerlendirme kriterleri ile tutarlı bir şekilde değerlendirildi.” açıklamasında bulundu.

Microsoft hisseleri işlem sonrası yüzde 3 artışla 144.98 dolara yükseldi. Amazon hisseleri yüzde 0.92 düşüşle 1.745.12 dolar seviyesine geriledi.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up