HaberlerYAPAY ZEKA

IBM, Watson Anywhere AI girişiminin yeni yeteneklerini tanıttı

0

Güncellemeler, IBM’in her türlü bulut bilişim platformu üzerinde ölçeklendirilmesini içeren “Watson Anywhere” girişiminin bir parçası. Watson Anywhere’in asıl amacı, nerede depolanmış olursa olsun verileri AI için erişilebilir hale getirmek.

IBM, Watson Anywhere AI girişiminin yeni yeteneklerini tanıttı

Açık kaynak kodlu Kubernetes projesinin üzerine inşa edilen Watson Anywhere, müşterinin nerede olduğuna bakılmaksızın verileri bağlamasına olanak tanıyor. Watson Anywhere ayrıca Watson Openscale ve Watson Assistant da dahil olmak üzere bir dizi mikro hizmete erişim sağlar. Openscale ise müşterilerin AI model önyargısı gibi sorunları tespit etmelerine ve AI’nın kararlarını nasıl aldıklarını anlamalarına yardımcı olan açık bir platform. Asistan, şirketlerin sanal müşteri asistanları gibi sohbet arayüzleri oluşturmalarına yardımcı oluyor.

Watson OpenScale’deki yeni özellikler, müşterilerin veri gizliliği ve algoritma hesap verebilirliği ile ilgili endişeleri gidermelerine olanak sağlayan “sapma algılama” adı verilen bir özelliği içeriyor. Bir AI modelinin, üretim ve eğitim verilerini ve bir modelin yarattığı sonuç tahminlerini karşılaştırarak ne kadar “yığıldığını” kullanıcılara göstererek çalışıyor.

Watson Assistant, bir AI asistanına müşteri çağrı merkezlerinde kullanılan etkileşimli bir sesli yanıt sistemine bağlamayı kolaylaştıran yeni bir Sesli Etkileşim Özelliği Yardımcısı kazandırıyor. Buradaki fikir, arayanların doğal dillerinde sorular sorabilecekleri ve ihtiyaç duydukları yanıtları bulabilecekleri temeline dayanıyor.

Bir kuruluş genelinde veri bulmak için kullanılan doğal dil işleme ve makine öğrenmeyi kullanan AI destekli bir arama ürünü olan Watson Discovery, yeni bir “Content Miner” aracı alıyor. Şirket, bunun metin veya resim gibi belirli içerik türleri için büyük veri kümelerini aramayı kolaylaştırdığını söyledi. Bu araç teknik olmayan kullanıcılara yardım etmek için “basitleştirilmiş kurulum formatı” ve projeleri yapılandırmada ileriki adımları öneren “rehberli deneyim” yeteneği sunuyor.

Bu arada IBM’in tümleşik veri analiz platformu Cloud Pak for Data artık Red Hat Inc.’in OpenShift konteyner düzenleme platformunda çalıştırılmak üzere onaylandı.

Ek olarak IBM, müşterilerinin kendi AI sistemlerini oluşturmak için Watson AI’ını nasıl kullandıklarına dair bazı örnekler de paylaştı.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up