Haberler

SAP bulut satışlarında Microsoft ile işbirliği yaptı

0

“Kucaklama” adı verilen ortaklık, müşterilerin SAP’nin amiral gemisi S/4HANA veri tabanının desteklediği uzak sunucularda barındırılan işlemleri gerçekleştirmelerine yardımcı olacak. Bunun yanı sıra SAP’nin yeni CEO’su Jennifer Morgan, SAP’nin 11 Ekim’de yayınlanan ön rakamlara paralel olarak üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladığını da duyurdu.

SAP, Microsoft ile işbirliği yaptı

Morgan, Microsoft’un ürün için bir satıcı görevi göreceğini ekleyerek, SAP’nin genişletilmesi, entegrasyonu ve düzenlenmesi konusunda müşterileri desteklemek adına SAP’nin bulut platformu hizmetlerini bir araya getirdiklerini belirtti. SAP bu anlaşmadan yıllık yaklaşık 84 milyon dolar gelir bekliyor.

Morgan ayrıca SAP’nin bir yıl önce 8 milyar dolarlık bir anlaşmada edindiği müşteri deneyimi platformu olan Qualtrics’in performansına övgüde bulundu. Qualtrics’in Mayıs ayından bu yana 300’den fazla müşteri eklediğini, müşterilerin de SAP’nin insan kaynakları ürünü SuccessFactors ile birlikte hizmeti satın aldıklarını söyledi. Şu anda SAP yönetim kurulu üyesi olan Qualtrics kurucusu Ryan Smith, devralımdan bu yana anlaşma büyüklüğünün yüzde 30 arttığını ekledi.

SAP’nin üçüncü çeyrekte yeni bulut rezervasyonlarını iki katına çıkarmasına yardımcı olan anlaşma, birçok müşteriden SAP’nin geleneksel şirket içi modelinden uzaktan barındırılan hizmetlere geçmenin çok zor olduğu şikayetini ele alıyor. 

Ortaklık ayrıca Microsoft ve Azure bulut bölümü ile zaten yakın bir ilişki kuruyor ancak Walldorf merkezli şirket, Google ve Amazon Web Services tarafından barındırılan müşterilerin doğrudan SAP’den satın alabileceklerini de söyledi.

Kendi markalı bulut teklifini vurgulamak, SAP’nin bulut brüt marjlarında artışa destek veren bir faktör olarak ortaya çıkıyor. Bu faktörler üçüncü çeyrekte yüzde 5,4 puan artarak yüzde 20’lik 2023 hedefine kıyasla yüzde 69’a yükseldi.

SAP, 12 Kasım’da New York’taki bir sermaye piyasası gününde, yatırım stratejilerini güncellemeye devam edecek.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up