Haberler

Azure Sentinel SIEM genel kullanılabilirliğe hazır

0

Azure Sentinel, güvenlik analitiğinin modern zorluklarını ele almak üzere tasarlanan işletmeler için bulut aracılığıyla akıllı güvenlik analitiği sağlıyor.

Tek bir sistemde veri akışı

Bu yılın başlarında ilk kez genel bir önizleme olarak sunulan çözüm, 12 bin müşteriden gelen geri bildirimleri topladı ve iki petabayt veriyi analiz etti. Microsoft, geri bildirim ve verilerin ortak bir teması olduğunu söylüyor. Microsoft’a göre koruyucular, siber güvenliklerinde çevik ve verimli olma yeteneklerine ihtiyaç duyuyorlar.

Microsoft, geleneksel SIEM çözümlerinin sadece dijital değişimlere ayak uyduramadığını belirtiyor. İşletmeler güvenlik operasyonlarını SIEM sistemleri ile birleştiriyorlar. Dahası, analitik araçlarının bir parçası olarak makine öğrenmesi algoritmalarına da yöneliyorlar.

Şirketler içeriden gelen tehditler, hesap erişimleri, web sitelerine yönelik tehditler, müşteri verileri ve hatta fiziksel güvenlik tehditlerine maruz kalıyor. Kurulumu kolay olan Azure Sentinel, şimdi ayrı sistemler yerine tek bir sistemde veri sağlıyor. Üstelik tehditleri erken tespit edebilir ve sorun çözme sürelerini de yarıya indirebilir.

Microsoft ayrıca nerede olursa olsun, herhangi bir veri kaynağına bağlanma yeteneği ile Azure Sentinel’de yenilikler yapmaya devam ediyor. Microsoft, Azure Sentinel’ın hizmet sağlayıcıların ve kurumsal müşterilerin Azure’daki farklı kiracılardaki Azure Sentinel örneklerini görüntüleme olanağı sağlayan Azure Lighthouse hizmeti ile de bütünleşeceğini duyurdu.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up