Haberler

Elektrikli uçan araba için Porsche ve Boeing bir arada

0

Hayallerin sınırları zorlansa da taşımacılık sektörünün geleceğinde kesin olarak neyin olacağını henüz kimse bilmiyor. Şu anda birçok insan elektrikli ve otonom araçlar üzerinde tahminlerini yürütüyor. Elektrikli ve otonom araçların çevre için daha enerji verimli ve daha iyi olmalarının yanı sıra daha da güvenli olacaklar. Ancak diğer şirketler otonom elektrikli arabalar inşa etmeye odaklanırken Porsche ve Boeing gökyüzüne bakıyor.

Elektrikli uçan araba için Porsche ve Boeing bir arada

Her iki şirketin de yaptığı açıklamada Porsche ve Boeing’in elektrikli bir uçan araba geliştirmek ve kentsel hava hareketliliğinin özelliklerini keşfetmek için bir araya geleceği anlaşılıyor. Bu, sadece uçabilecek otomobiller yaratmaya odaklanmayacakları anlamına gelmekle kalmıyor dünyanın, içinde uçan araçlarla nasıl bir yer olabileceği konusundaki fikri, kavramları ve uygun olanın ne olduğunu araştırıyorlar.

Boeing NeXt Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Steve Nordlund’a göre bu işbirliği, güvenli ve verimli bir yeni mobilite ekosistemi geliştirme çabalarına dayanıyor ve önde gelen bir otomotiv markası Porsche ile birinci sınıf bir kentsel hava mobilitesi taşıtının geliştirilmesini araştırmak için bir fırsat sunuyor.

Bu ortaklığın ne tür bir meyve vereceğinden emin değiliz ancak görmesi oldukça ilginç olacak.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up