Haberler

Microsoft’un 2022’ye kadarki hedefi 40 milyon kişiyi internete bağlamak

0

Geçen yılın verilerine göre dünya nüfusunun yaklaşık yarısı artık internete bağlı. Bu kesinlikle olumlu bir dönüm noktası olsa da, diğer taraftan herhangi bir internet bağlantısına erişimi olmayan milyarlarca insan hala var. 

Microsoft, 2022’ye kadar 40 milyon kişiye internet erişimi getirmeyi planlıyor

Microsoft’un geniş bant boşluğu çözümü olan Airband Initiative’i 2017 yılında ABD’de internet erişimi sağlama çabalarını hızlandırdı ve şirket şimdi bu yöntemi Afrika, Latin Amerika ve Asya’daki çalışmalarına uyguluyor.

Şirket, 2022 yılına kadar dünyanın dört bir yanındaki 40 milyon insanı internete bağlamayı planlıyor. İlk olarak Microsoft, Latin Amerika ve Sahra Altı Afrika’daki kırsal ve uzak topluluklara odaklanacak. Şirket ayrıca uygun maliyetli ve güvenilir internet erişimi oluşturmak için yerel ISS’ler ve topluluklarla çalışmaya odaklanacak dört bölümden oluşan bir yaklaşım kullanmayı planladığını ekliyor. Microsoft, düzenleyicileri geniş bir alanda internet erişimi sağlamak için yeniden kullanılabilen kablosuz frekansları olan TV Beyaz Alanı’na (TVWS) erişim için de zorluyor.

Şirketin teknoloji ve kurumsal başkanı Shelley McKinley, duyuru üzerine bir blog yazısı yazdı. Shelley McKinley yazısında “Bir konumda bulunan müşterileri bağlamak için uygun bir kablosuz teknoloji veya iş modeli, müşterileri başka bir yere bağlamak için uygun olmayabilir. Deneyimlerimiz, bağlantı boşluğunu kapatmak için çok paydaşlı bir yaklaşımın gerekli olduğunu gösterdi.” diyerek partnerliğin, hedeflerini yerine getirmedeki önemine dikkat çekti.

ABD merkezli Microsoft, bölgesindeki kırsal topluluklarda internet erişimi sağlamak için çalışmalarına devam ediyor. Şirket şu anda Iowa, Illinois, Kansas, Nebraska, Oklahoma ve Texas’ta 9 milyondan fazla kişiye yüksek hızlı internet erişimi sağlamayı hedefliyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up