Haberler

Google, kişisel etkinliği Google’dan gizlemenin üç yeni yöntemini açıkladı

0

Google, Google Haritalar’ı, YouTube’u ve Google Assistant’ı kullanırken müşterilerin gizliliklerini daha iyi kontrol edebilmelerini sağlayan yeni araçlar sunarak ABD’nin Ulusal Siber Güvenlik Bilinci Ayı’nı başlatıyor. Şirket ayrıca bu ay Android’de piyasaya çıkacak olan Haritalar için gizli modunu da onayladı.

Assistant, veri güvenliği sorularına daha iyi hazırlandı

Google’ın Ürün Yönetimi, Gizlilik ve Veri Koruma Ofisi Direktörü Eric Miraglia’nın yayımladığı bir blog yazısına göre Google’da gizli modu açıldığında, aratılan yerler gibi o cihazdaki Google Haritalar etkinliği, Google Hesabına kaydedilmiyor ve Google Haritalar deneyimini kişiselleştirmek için kullanılmıyor.

YouTube’ta da olduğu gibi Google, seçilen bir tarih aralığındaki konum geçmişini ve web verilerini otomatik olarak temizleyebilen aynı otomatik silme özelliğini sunuyor. Eric Miraglia konuya ilişkin Google blogunda “Verilerinizi konum geçmişi, Web ve Uygulama Etkinliği gibi alanlardan silene kadar veya 3-18 ay boyunca saklamak için gereken süreyi ayarlayın, gerisini biz hallederiz.” şeklinde yazdı.

Son olarak Google, telefonda bir uygulama açmaya gerek kalmadan son sesli komutları veya soruları Google Assistant’tan silinmesine izin veriyor. Şimdi “Hey Google, sana söylediğim son şeyi sil” veya “Geçen hafta sana söylediğim her şeyi sil” dediğinizde bu veriler siliniyor. Belirtmek gerekir ki bir haftadan daha fazla Google Assistant geçmişi silinmiyor. Bunun için Assistant’ın ayarlar menüsüne girilmesi gerekecek.

Google, bu yeni seçeneklerin yanı sıra doğrudan Chrome ve Android’de oturum açmayı senkronize eden şirketin şifre yöneticisine bir şifre kontrol özelliği de oluşturuyor. Şifrenizin üçüncü taraf ihlalinde tehlikeye girip girmediğini hızlı bir şekilde kontrol edebilir, birden fazla yerde tekrar kullandığınız şifreleri bulabilir veya bazı hesaplar için sahip olabileceğiniz zayıf, tahmin edilmesi kolay şifreleri değiştirebilirsiniz.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up