Haberler

Oracle Cloud’un iddialı küresel büyümesi

0

Oracle Cloud, şu anda dünya genelinde 16 adet mevcut ve 12’si geçen yıl piyasaya sürüldü. Büyük genişleme Avustralya, Güney Kore, Japonya, Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Avrupa Birliği, Birleşik Krallık, Brezilya, Kanada ve ABD’deki yeni Oracle Cloud bölgelerini içerecek.

Yerel bulut bölgelerine sunulan bölgelerin on biri, ülke içinde veya yetki alanı bölgesinde afet kurtarma yeteneklerini kolaylaştıracak iki veya daha fazla bölgeye sahip olacak.

Oracle Cloud’un iddialı küresel büyümesi

Oracle, tüm yazılım tanımlı bir veri merkezini ve müşteriye yönelik bulut hizmetlerini günlerce uygulayabilen yüksek düzeyde optimize edilmiş bölge dağıtım teknolojileri sayesinde ikinci nesil Gen 2 Cloud Infrastructure’ın bunu mümkün kıldığını söylüyor.

Oracle Cloud yetkilileri, dünya çapındaki kurumsal müşterilerin gerçek iş sürekliliği, felaketten korunma ve bölgesel uyumluluk gereksinimleri için coğrafi olarak dağıtılmış bölgeler gerektirdiğini söylüyor. Yetkililer diğer bulut sağlayıcıların aksine Oracle’ın müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılayan bir strateji olan Oracle Cloud Infrastructure hizmetlerini başlattığı her ülkede felaket durumlarında kurtarma sağlamak için ikinci bir bölge sunmaya kararlı olduğunu ekliyor.

Oracle Fusion Uygulamaları şimdi beş veri merkezi bölgesinde Oracle Cloud Infrastructure’da çalışıyor ve her bölgenin başlamasından birkaç ay sonra tüm küresel bölgelerde kullanıma sunulacak.

Oracle’a göre bu platform ülke içi ve yetki alanı bölgesi veri egemenliği gerekliliklerini karşılayabilecek. Oracle Cloud Uygulamaları ve şirket içi uygulamalar arasında entegrasyon isteyen müşteriler, bulut tabanlı entegrasyon hizmetlerinin global kullanılabilirliğinden de faydalanacak. 

Ek olarak İngiltere ve İsrail’de yeni Oracle Cloud devlet bölgeleri olacak. Oracle, Microsoft Azure ile bağlantılı olan bölgelerini de genişletiyor. Şu anda birbirine bağlı bölgeler arasında Microsoft Azure Ashburn ve Londra bulunuyor. Oracle bağlantılı bölgelerini Asya, Avrupa ve batı ABD’yi içerecek şekilde genişletecek.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up