HaberlerYAPAY ZEKA

AI nedeniyle 120 milyon işçinin yeniden eğitilmesi gerekecek

0

Yapay Zeka görünüşte çalışmaya başlamak için hazır. IBM İş Değerleri Enstitüsü tarafından yayınlanan bir araştırmaya göre önümüzdeki üç yıl içinde dünyanın en büyük 12 ekonomisinden 120 milyon kadar işçinin yapay zeka ve akıllı otomasyon alanındaki gelişmeler nedeniyle yeniden eğitilmesi gerekebilir. Bununla birlikte IBM tarafından ankete katılan CEO’ların yarısından azı bu yeni teknolojilerin getirdiği beceri açığını kapatmak için gerekli kaynaklara sahip olduklarını söyledi.

“Beceri açığını kapatmak için ‘sürekli öğrenme’ kültürünü geliştirin”

IBM Talent & Transformation(Yetenek ve Dönüştürme Hizmetleri) yönetim ortağı Amy Wright, kuruluşların, geleceklerini ve dünya ekonomilerini etkileme potansiyeli olan ve genişleyen beceri açığı ile işgücü piyasalarındaki sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarını söylüyor. Amy Wright “Ancak yöneticiler sorunun ciddiyetini kabul ederken, ankete katılanların yarısı en büyük boşluklarını ele almak için herhangi bir beceri geliştirme stratejileri olmadığını itiraf ediyor.” diye ekliyor.

AI’daki ilerlemelerin işleri nasıl etkileyeceği konusundaki endişeler yeni değil. Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz ay AI’ın birçok işi “anlamsız” yapabileceğini söylemişti. Bu yılın başlarında yayınlanan bir raporda robotların 2030 yılına kadar ABD’deki işlerin dörtte birinde insanların yerini alabildiği ortaya koydu.

IBM, şirketlerin “AI dönemi” için gereken beceri boşluğunu kapatması gerektiğini ancak bunun mutlaka kolay olmayacağını söyledi. Şirket, küresel araştırmanın, çalışanların eğitimi ile geçen dört yıl içinde 10 kattan fazla büyüdüğü bir beceri açığını kapatmanın ne kadar sürdüğünü gösteriyor. Bunun nedeni, diğer becerilerin kullanılmadığı halde, hızla gelişen yeni becerilerin gereksinimlerine bağlıdır.

IBM’e göre şirketlerin beceri boşluğunu kapatabilmelerinin bir yolu var: Yapay zekayı kuruluşlarda hangi becerilerin mevcut olduğunu keşfetmek için kullanın ve bu bilgileri “sürekli öğrenme” kültürünü geliştirmek için çalışanlarla paylaşın.

IBM, çalışmasının binlerce küresel yöneticinin anketi ve yüzlerce kuruluştan alınan performans karşılaştırması verilerini içerdiğini ve çok sayıda IBV araştırma girişiminin öngörülerine dayandığını belirtiyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up