HaberlerİŞ ANALİTİĞİYAPAY ZEKA

Tableau güncellemesi, kavram hızını artırmak için AI kullanıyor

0

İş zekası odaklı verinin görselleşmesini sağlayan ve interaktif yazılım geliştiren Tableau, Salesforce tarafından bu yılın başlarında 15,7 milyar dolara satın alındı. Şirket satın alımdan uzun bir süre önce sonbahar güncellemesi üzerinde çalışıyordu ve artık hızlı bir şekilde kavrama için “Explain Data” adlı AI kullanan yeni bir özelliğin de dahil olduğu birçok yeni açalarını duyurdu.

Explain Data mümkün olan her kombinasyonu otomatik olarak analiz ediyor

Tableau ürün müdürü Francois Ajenstat, Explain Data’nın verilerde neler olup bittiğini otomatik olarak açığa çıkararak ve açıklayarak kullanıcıların nedenlerini anlamalarını sağladığını açıkladı. Ajenstat Explain Data’yı, Tableau başlatıldığında kullanıcı adına tüm verileri otomatik olarak analiz eden ve belirli bir veri noktasını yönlendirerek en alakalı faktörlerin olası açıklamalarını ortaya çıkaran karmaşık bir istatistik motoru olarak tanımladı.

Ajenstat, bunun gerçekte ne anlama geldiğini, otomatik analiz yaparak kullanıcılara zaman kazandırdığını ve ayrıca önyargıları kaldırarak kullanıcıların otomatik bir şekilde verilere derinlemesine dalmalarına yardımcı olup daha iyi analiz yapmalarını desteklediğini ekledi.

Ajenstat, bu yeni motorun iki büyük avantajı olduğunu söylüyor. Öncelikle motor, AI güdümlü olduğu için çok daha hızlı anlamlı bir anlam sunabilir, aynı zamanda verilere daha titiz bir bakış açısı sunar. Buna ek olarak şirket, veri kaynağı ile birlikte veri ekmek kırıntıları sağlayan yeni bir ‘Katalog’ özelliğini açıkladı. Böylece kullanıcılar verilerin nereden geldiğini ve ilgili veya güvenilir olup olmadığını anlayabiliyor.

Son olarak şirket bu dağıtımları daha merkezi bir şekilde yönetmeleri için Tableau dağıtımına sahip şirketlere yardımcı olan yeni bir sunucu yönetim aracı açıkladı.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up