HaberlerYAPAY ZEKA

Microsoft, AI hizmetleriyle nesli tükenmekte olan türlere yardımcı oluyor

0

Microsoft, AI hizmetlerinin nesli tükenmekte olan türlere yardım etmek için korumacılar tarafından kullanılma yöntemlerinden bazılarını ayrıntılı olarak açıkladı. Vurgulanan araçlar ve modeller, bu bilim insanlarının verileri daha iyi toplamalarına ve analiz etmelerine yardımcı oluyor.

Microsoft “biyolojik çeşitlilik krizi” ile ilgili farkındalığı artırmak için WWF ile işbirliği yapmak istiyor

Başlangıçta, popülasyondaki aslan sayılarını izlemek için kullanılabilecek yüz ve örüntü tanıma teknolojisi var. Bu, yakalanan yüksek kaliteli görüntüleri sınıflandırmak için evrişim sinir ağları (CNN’ler) gibi derin bir öğrenme mimarisinin kullanımını, ardından gerçek yüz tanıma için OpenCV ve Caffe çerçevesinin bir kombinasyonunu içeriyor. Benzer şekilde, bir zürafanın gövdesi üzerindeki benzersiz işaretleri daha önce mümkün olandan çok daha hızlı bir şekilde tanımlamak için Azure’un gücü kullanılıyor.

AI ile birlikte Azure araçları ayrıca boz ayı popülasyonları üzerindeki insan etkisini izlemek için araştırmacılar tarafından konuşlandırıldı. Bu, toplam popülasyonla ve onların yaşam alanlarıyla olan ilişkilerini anlamak amacıyla bireysel ayıları izlemek için DNA örnekleme ve GPS yakalarının kullanılmasını içeriyor. Dahası, Microsoft’un bulut platformundaki makine öğrenme modelleri, korumacıların balinaların büyüklüğü ve sağlığına ilişkin veri elde etmesine yardımcı oldu. 

Çevresel zorluklar Microsoft tarafından modern zamanlarda daha önemli konulardan biri olarak kabul ediliyor. Teknoloji devinin AI for Earth girişimi, doğa için teknolojik çözümler üreterek dünyayı çevresel zorluklardan korumayı hedeflediğinin bir göstergesi.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up