5G & İLETİŞİMHaberler

Huawei 5G teknolojisini Batılı ülkelerle paylaşmaya hazır

0

Yakın tarihli bir röportajda Huawei’nin CEO’su Ren Zhengfei, şirketin 5G varlıklarını satma seçeneğini düşündüğünü paylaştı. Ren Zhengfei ayrıca 5G teknolojisi için Batılı ülkeleri tercih ettiğini söyledi.

Huawei 5G teknolojisini Batılı ülkelerle paylaşmaya hazır

Huawei’nin kurucusu ve CEO’su Ren Zhengfei verdiği bir röportajda şirketin 5G teknolojisini Batılı bir alıcıyla paylaşmaya istekli olduğunu söyledi. The Economist’e konuşan Ren Zhengfei, alıcının Huawei’nin mevcut 5G patentlerine, lisanslarına, kodlarına, teknik planlarına ve üretim bilgilerine tek seferlik bir ücret karşılığında erişmesine izin vereceğini belirtti. Ren röportajında ayrıca alıcının kaynak kodunu değiştirebileceği için Huawei ya da Çin hükümetinin içinde kullanıldığı herhangi bir telekom altyapısına hipotetik erişime sahip olamayacağını ekledi. Ren, Huawei 5G teknolojisinin alıcısına istediği gibi teknolojisini geliştirmek için özgür olma yaklaşımıyla teklifini dile getiriyor.

Hedefte henüz belirgin bir alıcı yok. Mevcut bir teknoloji şirketi ya da tamamen yeni bir şirket olabilir ancak kesin olan bir şey var: Huawei güvenirliğini artırmak adına olası alıcısına, istediği gibi kilit unsurları değiştirmek ve ürünlere erişimi engellemek konusunda özgür olma teklifi sunmayı planlıyor. Huawei’nin alıcısına 5G lisans portföyü, kodu, planları ve üretim uzmanlığına da tam erişim sağlama imkanı vermesi dile getiriliyor.

Satılması düşünülen 5G teknolojisi hakkında şu an için fiyat bilgisi açıklanmadı.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up