5G & İLETİŞİMHaberler

Gartner: 5G altyapı geliri 2020’de 4 milyar dolara yükselecek

0

Gartner, 5G NR(new radio) ağ altyapısına yapılan yatırımların 2019’daki iletişim servis sağlayıcılarının (CSP) toplam kablosuz altyapı gelirinin yüzde 6’sını karşılayacağını ve bu rakamın 2020’de yüzde 12’ye ulaşacağını tahmin ediyor. Gartner araştırma direktörüne göre 5G kablosuz ağ altyapısı geliri 2019 ve 2020 arasında neredeyse iki katına çıkacak.

5G’nin piyasaya sürülmesi 2020’de hızlanacak

2019’daki 5G dağıtımları için CSP’ler bağımsız teknolojiyi kullanıyor. Bu, daha hızlı çalışan 5G hizmeti sunulmasını sağlıyor çünkü 5G NR ekipmanı mevcut 4G çekirdek ağ altyapısı ile birlikte kullanıma sunulabiliyor. 2020’de CSP’ler, 5G NR ekipmanı ve 5G çekirdek ağı gerektiren bağımsız 5G teknolojisini piyasaya sürecek. Bu, CSP’ler için maliyetleri düşürecek ve kullanıcılar için performansı artıracak.

2019 ve 2020’de birçok büyük şehirde 5G hizmetleri başlayacak

ABD, Güney Kore ve İsviçre, Finlandiya ve İngiltere, Kanada, Fransa, Almanya, Hong Kong, İspanya, İsveç, Katar ve İngiltere’deki CSP’ler de dahil olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinde hizmetler başladı. Sonuç olarak, Gartner dünya çapındaki CSP’lerin yüzde 7’sinin ağlarında zaten 5G altyapısı kullandığını tahmin ediyor.

CSP’ler işletmelerde 5G hizmetlerini giderek daha fazla hedefleyecek

Tüketiciler 5G gelişimini yönlendiren ana segmenti temsil etseler de, CSP’ler işletmelerde 5G hizmetlerini giderek daha fazla hedefleyecek.

5G ağlarının akıllı fabrika, otonom ulaşım, uzaktan sağlık bakımı, tarım ve perakende sektörleri gibi yeni endüstrileri kapsayacak şekilde mobil ekosistemi genişletmesi ve endüstriyel kullanıcılar için özel ağları etkinleştirmesi bekleniyor. 

Ekipman satıcıları, endüstriyel kullanıcılar için özel ağları önemli potansiyele sahip bir pazar segmenti olarak görüyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up