Haberler

UNISOC, Octa Core SoC’yi piyasaya sürüyor

0

Küresel mobil iletişim yonga seti ve IoT yonga seti tedarikçisi UNISOC, tamamen yükseltilmiş görüntü işleme ve AI özelliklerine sahip yeni Octa Core LTE mobil platform Tiger T618’i piyasaya sürdü.

Tiger T618, 12nm işleme dayanıyor. İki adet 2.0 GHz Arm Cortex-A75 ve altı 1.8 GHz Arm Cortex-A55 işlemciyi Mali G52 MP2 GPU ile birleştiriyor. Yüksek performanslı akıllı telefon platformu, yüksek görüntü kalitesi sunuyor. Beşinci nesil UNISOC tescilli Image Engine Vivimagic 5.0, entegre Tri-core ISS’ye sahip ve aynı zamanda 48 megapiksel kamerayı destekliyor.

AI destekli fotoğrafçılık deneyimi

Gelişen bir fotoğrafçılık deneyimi sunmak için UNISOC Tiger T618 SoC, yeni üç çekirdekli ISS, aynı anda çok işlemeli, ultra geniş açılı, geniş açılı ve telefoto görüntü verilerini destekliyor. 

UNISOC Tiger T618, görüntüyü etkili bir şekilde düzeltmek ve böylece görüntüleri daha gerçekçi hale getirmek için ultra geniş açılı lens distorsiyonu düzeltme algoritması ile entegre edildi. SoC, yüksek dinamik sahnelerde parlak alan ayrıntılarını korurken düşük ışıkta görüntülerin parlaklığını, kontrastını ve rengini daha da iyileştiriyor. 

Görsel dijital sinyal işlemcisi (VDSP) ile entegre olan UNISOC Tiger T618’in AI işlevi, zorlu kenar algılama ve AI işleme gereksinimlerini daha iyi karşılıyor. AI işleme ve akıllı fotoğraf sınıflandırma, sahne tanıma, yüz kilidini açma, fotoğraflar ve videolar için AI güzelleştirme ve AI rötuşlama gibi özellikleri destekliyor.

UNISOC Tiger T618, yüz kilidini açma gibi popüler özelliklerin yüksek verimli ve düşük maliyetli bir şekilde uygulanmasını sağlayan yüz algılama donanımını da içeriyor.

UNISOC Tiger T618 ayrıca üçüncü taraf uygulama geliştiricilerin birden fazla AI işlevini daha verimli ve ekonomik bir şekilde uygulamalarını sağlayan Android Sinir Ağı API’ını (NNAPI) destekliyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up