Haberler

CrowdStrike tehdit puanlama platformunu başlattı

0

Son nokta koruma çözümleri sağlayıcısı CrowdStrike’ın yeni tehdit puanlama platformu CrowdScore, STK’ların ve kuruluşların karşılaştıkları gerçek zamanlı tehdit düzeyini anında görmelerini sağlayan ve yanıt vermek için kaynakları hızla seferber etmelerini sağlayan basit bir ölçümdür.

Tespit, soruşturma ve müdahale hızı etkin güvenlik için kilit nokta

CrowdStrike araştırması, arıza süresine ilişkin olarak güvenlik ekiplerinin tehditleri ortalama 1 dakika içinde tespit etmek, 10 dakika içinde anlamak ve ihlalleri durdurmada etkili olmak için 60 dakika içinde bunları içermesi gerektiğini gösteriyor. Geleneksel olarak kuruluşlar, kaynak yetersizliği ve sürekli artan sayıda uyarıya öncelik verilmesi nedeniyle bu ölçümleri yerine getirmek için mücadele ettiler. 

CrowdScore tam da bu noktada her iki sorunu da çözerek oyunu değiştiriyor. Artık kurumlar, ortamlarındaki kriz yönetimi planlarının etkinleştirilmesini gerektiren olaylardan anında haberdar olabiliyor. Ek olarak CrowdScore, güvenlik operasyon ekiplerine taktik alarm çözümünden stratejik olay yönetimine geçme yetkisi de veriyor.

CrowdScore’un temel özelliklerine değinecek olursak ilk olarak güvenlik liderlerinin organizasyon içindeki tehdidin gerçek zamanlı durumunu anlamalarına yardımcı bir kurumsal tehdit puanı sunduğunu belirtmek gerekir. CrowdScore daha iyi yürütme kararlarını ve daha etkili stratejik planlamayı destekliyor.

CrowdScore ayrıca olayları otomatik olarak derleyen Olay Gösterge Tablosu’yla ilgili güvenlik uyarılarını yönetirken en kritik tehditlerin ilk olarak ele alınmasını sağlamak için AI tabanlı önceliklendirme kullanır. 

Son olarak tehdit puanlama platformu, gelişmiş görselleştirmeler ve derin bağlamda siber tehditlerin kapsamlı bir görünümünü The Incident Workbench(olay çalışma alanı) ile sunuyor. Incident Workbench, tehditleri araştırmak için yoğun emek verilen adımları otomatik hale getirirken tehditleri anlamak ve en iyi yanıtı elde etmek için araştırmacıların ihtiyaç duyduğu zamanı önemli ölçüde azaltıyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up