HaberlerYAPAY ZEKA

Unbabel, yeni yapay zeka laboratuvarı açıyor

0

Şirket, ABD’li araştırmacı Alon Lavie’nin öncülüğündeki yapay zeka laboratuvarını Pittsburgh’da açacak.

Unbabel, yeni yapay zeka laboratuvarı açıyor

Merkezi Portekiz olan yapay zeka destekli çeviri platformu Unbabel, yeni yapay zeka laboratuvarını Eylül ayında Pensilvanya eyaletinde açacak. Yeni ofisinin konumu, makine çevirisi konusunda uzman olan Alon Lavie’nin Dil Teknolojisi Enstitüsü’nde araştırmacı olduğu Carnegie Mellon Üniversitesi (CMU) ve Unbabel arasındaki ilişkiden tam verim almayı hedefliyor.

Şirketin genel başkanı Vasco Pedro yaptığı açıklamada Lavie’nin makine çevirisi konusunda dünyadaki en iyi uzmanlardan birisi olduğunu belirtti. Vasco Pedro ayrıca Lavie’nin Amazon’dan ayrıldığını ve Portekiz teknolojisi için yeni bir yapay zeka ekibi oluşturması adına makine çevirisi çözümü sunan ve müşterileri arasında Pinterest, Change.org, Skyscanner ve Weebly olan Makine Çeviri Grubu’nu yönettiğini söyledi. 

Pedro, Unbabel’in şu ana kadar yaptıklarının hala yapmak istediklerinin başlangıcı olduğunu ve laboratuvarın daha iddialı gelecek senaryolarını keşfetmeye yardımcı olacağını da ekledi. 

Geleceğe yönelik sistemleri de test eden Unbabel’ın yaptığı çalışmalarda ses geçiş kavramı da yer alıyor. Bu ses geçişinde sistem, konuşmacının orijinal sesini kullanarak konuşmayı başka bir dile çevirebiliyor.

Unbabel, 28 dilde çeviri sunuyor. Platformda otomatikleştirilmiş bir sistem, Portekizce-İngilizce veya İngilizce-Almanca gibi ilk çeviriyi yapıyor ve ardından gerçek tercümanlar tarafından metinlerin kalitesini düzenlenip ve onaylanıyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up