Haberler

Jaguar Land Rover yeni nesil otomobilleri müjdeliyor

0

Teknoloji, karayolu tehlikelerine karşı tepki sürelerini iyileştirmek amacıyla sürücü güvenlik bilgilerini sürücünün önünde yansıtmayı amaçlıyor. Jaguar Land Rover, güvenlik uyarıları söz konusu olduğunda şerit ayrılması, tehlikelerin tespiti, trafik yönlendirmeleri ve kötü hava koşullarında kötü görüş koşullarının etkisini azaltmak için bildirimler verileceğini belirtiyor. Artırılmış gerçeklik, mesajları doğrudan yolun üzerine eşleyerek görüntüye derinlik algısı katacak.

3D ekranlarla kişiselleştirilmiş sürüş deneyimi

Almanya’da yapılan çalışmalar, otomotiv ortamında Stereoskopik 3D ekranların kullanılmasının, patlatma talimatlarındaki reaksiyon sürelerini iyileştirebileceğini ve Jaguar Land Rover’a göre sürüş sırasında derinlik algısını artırabileceğini gösteriyor. Bu yeni artırılmış gerçeklik teknolojisinin etkili bir erken uyarı sistemi olarak uygulanması, karayolu kullanıcılarına yaklaşmakta olan yol tehlikelerini azaltmak için ihtiyaç duydukları kritik ekstra saniye sağlama potansiyeline sahip olacak.

Tamamen otonom bir gelecekte, 3D ekranlar kullanıcılara kişiselleştirilmiş bir deneyim sunacak ve araç paylaşımcılarının kendi bilgi eğlence alanlarını bağımsız olarak seçmelerini sağlayacak. Yolculuğu paylaşan birçok yolcu için yolculuk detayları, ilgi noktaları veya filmler dahil olmak üzere kendi ortamlarını seçebilir ve oturdukları yer için optimize edilebilir olacak.

Cambridge Üniversitesi Gelişmiş Fotonik ve Elektronik Merkezi (CAPE) ile ortaklaşa yürütülen araştırma, sürücülerin tehlikelere ve taleplere daha doğal tepki vermelerini sağlayan gerçek yaşam deneyimlerini yakından takip edecek sürükleyici bir head-up göstergeyi geliştirmeye odaklandı. Bu göstergeler sadece müşteriler için daha zengin bir deneyim sağlamakla kalmıyor aynı zamanda Destination Zero yol haritasının bir bölümünü de oluşturuyor.

Bu araştırmaya yatırım yapan Jaguar Land Rover’ın, toplumları daha güvenli ve sağlıklı hale getirmeyi amaçladığı Destination Zero olarak bilinen ve sıfır emisyon, sıfır kaza ve sıfır tıkanıklık ile çevreyi daha temiz hale getirmeyi amaçladığı daha büyük stratejinin bir parçasıdır.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up