Haberler

Yubico lightning uyumlu güvenlik anahtarını piyasaya sürdü

0

Donanım doğrulama güvenlik anahtarları sağlayıcısı Yubico, tek bir cihazda hem USB-C hem de Lightning konektörleriyle tasarlanmış güvenlik anahtarı YubiKey 5Ci’ı duyurdu. YubiKey 5Ci’ın piyasaya sürmesiyle birlikte milyonlarca cihaz daha iyi oturum açma güvenliğine erişebiliyor.

Hesaplara giriş yapmak daha basit, güvenli ve hızlı

Çift bağlayıcı işlevselliğiyle YubiKey 5Ci, güçlü donanım destekli kimlik doğrulaması arayan iOS, Android, MacOS ya da Windows kullanıcıları veya şirketler için donanımlı bir çözüm sunuyor.

YubiKey 5Ci, 1Password, Bitwarden, Dashlane, Idaptive, LastPass ve Okta iOS mobil uygulamalarını ve Brave iOS tarayıcı uygulamasıyla erişilen ek hizmetleri güvence altına almak için kullanılabiliyor. Tarayıcıda desteklenen girişler Bitbucket.org, GitHub.com, Login.gov, Twitter.com ve 1Password.com adreslerini içeriyor. Monkton Rebar ve XTN ayrıca YubiKey 5Ci’yi en son yazılım geliştirme kitlerinde destekliyor.

Büyüyen teknoloji ekosistemini desteklemek için Yubico, Yubico Geliştirici Programı aracılığıyla iOS endüstriyel uygulamaları ve tarayıcı destekli servislerle çalışmaya devam ediyor. Beklenen YubiKey 5Ci uygulama desteğine sahip ortaklar arasında Dropbox, Keeper Security, SecMaker ve daha fazlası da yer alıyor.

YubiKey 5Ci ile kimlik doğrulaması, YubiKey kataloğundaki Works’te listelenen yüzlerce uygulama ve hizmetle çalışıyor. Buna ek olarak her USB-C donanımlı dizüstü bilgisayar veya mobil cihazla uyumlu olan bir USB-C bağlantısı üzerinden de kullanılabilir durumda.

Çok protokollü YubiKey 5 Serisi ürün dizisine en son eklenen YubiKey 5Ci, FIDO2/WebAuthn, FIDO U2F, OTP, PIV ve OpenPGP ile donatıldı. Çoklu kimlik doğrulama protokollerini destekleyen YubiKey 5Ci, tüm bilgisayar ekosisteminde basit ve kesintisiz bir kullanıcı deneyimi için güçlü çok faktörlü (MFA), ikinci faktörlü (2FA) ve tek faktörlü şifresiz kimlik doğrulama sunuyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up