Haberler

Sony plastik kirliliğini azaltma konusunda önemli adımlar atıyor

0

Sony, plastik kirliliğini azaltmaya yardımcı olmak için tasarlanmış bir program başlatarak plastik üretimi ve atık konusunda daha fazla sorumluluk alıyor.

‘Mavi Bir Okyanus’ projesi, dünya okyanuslarında plastik kirliliğini azaltmayı amaçlıyor. Bu proje ayrıca Sony’nin 2050 yılına kadar ekolojik ayak izini sıfıra indirmek için çaba göstereceği yönünde vaat veriyor.

Sony plastik kirliliğini azaltma konusunda önemli adımlar atıyor

Dünya Ekonomik Forumu’na göre yıllık plastik üretiminin şu anda 50 yıl önceki seviyenin 20 katı olmasına rağmen plastik geri dönüşüm oranı yüzde 9’luk bir oranda seyrediyor. Plastik kirliliği günümüzde plastik poşet ve plastik ambalajların ötesine geçiyor ve akıllı telefonlar, kameralar, ev eğlence sistemleri, araçlar, ev aletleri ve diğer sayısız ürünler de en az birkaç plastik bileşenden oluşuyor.

Giderek artan plastik atık kirliliğini dünyadan temizleme çabaları herkesin katılımıyla daha etkili olacak. Japon teknoloji devi Sony bu kapsamda ekolojik ayak izini azaltma çabalarını hızlandırıyor.

Şirket, genel atıkları azaltmayı ve çevreyi şişeler, bardaklar, plastik poşetler ve diğer plastik çatal bıçak gibi tek kullanımlık plastiklerden arındırmayı hedefliyor. Bazı Sony siteleri ve grup şirketleri halihazırda nehirleri, plajları ve dünyadaki diğer yerleri temizleme konusunda projeler yürütüyor.

Japonya’daki plaj temizleme faaliyetleri, Sony’nin Kunisaki Uydusu tarafından Oita Teknoloji Merkezi’nden düzenli olarak yürütülüyor. Çin’in Wuxi kentinde bulunan Sony Dijital Ürünleri ise toplam 1.000 kişinin katılımıyla yaklaşık 1300 kg atık toplayarak bir yılda 33 temizlik faaliyeti gerçekleştirdi.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up