Haberler

2019’da neden her şey bulut teknolojisine dayanıyor?

0

Bulut teknolojisi son yıllarda internet altyapısında hızla öne çıktı ve çoğu sistem en önemli dosyaları saklamak için bulut tabanlı hosting kullanıyor. Bulut teknolojisinin hızlı ve güvenilir olması da herhangi bir şirketin veya bireyin önemli dosyalarını muhafaza etmek için bulut platformlarını tercih etmesinde oldukça büyük bir etken.

Bulut nedir?

Bulut, kullanıcıların ve sistemlerin değişen talep üzerine ihtiyaçları karşılamak için ölçeklendirme yeteneğine sahip dinamik bir web sunucusunun formunu ifade eder. Geleneksel bir web sunucusu ise dosyaları çevrimiçi olarak barındıran statik, değişmeyen bir platformdur. Müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için hem boyut hem de kaynak bakımından bulut sunucuları da eklenebilir.

Bulut neden her yerde?

Bulut tabanlı teknoloji, hızlı, güvenli ve uyumlu olacak şekilde üretilmiştir. Bulut altyapısı sanal olduğu için çeşitli konumlarda çok sayıda fiziksel web sunucusu üzerinden dağıtılabilir. Bu, İnternet üzerinden oyun, fotoğraf, film veya diğer büyük veri dosyalarını indirmede kullanışlı olan süper hızlı veri alımına olanak sağlar.

Cloud hosting sistemlerinin ortak uygulamaları

iPhone’lar ve Android tabanlı telefonlar dahil olmak üzere akıllı telefonlar, dahili bellek sistemine uymayan videoları ve görüntüleri depolamak için bulut sistemlerine güveniyor. Bunun dışında oyunlar ve diğer yazılımlar da artık birincil dosyaları depolamak için bulut sistemlerini kullanıyor. Böylelikle farklı bölgelerden yapılan indirmeler için paylaşılan dosyalara erişmek bunları kullanmak daha verimli hale geliyor.

Web siteleri için bulut hosting

Bulut sistemlerinin sık sık uygulandığı bir diğer alan ise kamuya açık web sitelerinin depolanması. Artık birçok web sunucusu bulut tabanlı platformlarda çalışıyor. Böylece web siteleri, dinamik web trafiği düzenlerinin gereksinimlerini ölçeklendirebilir ve karşılayabilir oluyor. 

Bulut tabanlı web sitesi hosting’i, geleneksel web hosting hizmetine benzer şekilde çalışıyor ancak bulut hosting’i farklı fiyatlandırma yapılarının yanı sıra hız ve performansta artış sağlıyor. Bir bulut sunucusu kullanıldığında fiyatlandırma aydan ayda değişiklik gösterirken birçok bulut sağlayıcı kullanıcı başına ücret alıyor.

Diğer avantajlar

Hızlı, güvenli ve ölçeklenebilir olmanın yanı sıra bulut sistemlerinin bu kadar yaygın olmasının birkaç farklı nedeni de var.

Bulutlar oldukça verimlidir çünkü kaynakların gerektiği gibi dağıtılmasına izin verir. Bu, diğer statik platformlarda görülen boş kaynak israfını ortadan kaldırır. Bu tür atıkları ortadan kaldırmak sadece bulut sağlayıcılar için hizmet faturalarını düşürmekle kalmaz, aynı zamanda makinelerin maksimum potansiyellerinde kullanılmasını sağlar. Bu da toplam e-atığın azaltılmasına yardımcı olur.

Bulut teknolojisi, her bir sunucunun yedek kopyalarını farklı fiziksel ve hatta coğrafi konumlarda oluşturmayı kolaylaştırarak dosyaların kaybolma riskini de azaltır. Bir bulut sunucusuna dosya yüklemek, geleneksel bir sunucuya yükleme işleminden farklı değildir ve çoğu durumda bulut sunucular diğer sistemlerden daha hızlıdır.

Bulut tabanlı teknoloji, daha güvenli dosya depolamaları, projeleri ve dosyaları başkalarıyla kolayca paylaşma fırsatları sunuyor. Üstelik doğrudan telefon, bilgisayar veya oyun konsolundan en önemli kişisel verileri depolamak mümkün oluyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up