Haberler

Cisco, Voicea’yı satın alarak WebEx’e yenilikler getirmeyi hedefliyor

0

Cisco, WebEx işbirliği platformunu desteklemek amacıyla gerçek zamanlı toplantı transkriptleri, sesli aramalar ve vurgulamalar sunan Voicea’yı satın alacağını duyurdu.

Bilişsel işbirliği stratejisinde önemli adım

WebEx isteğe bağlı işbirliği, çevrimiçi toplantı, web konferansı ve video konferans uygulamaları hizmeti veren bir platformdur. Ayda 130 milyondan fazla kişi tarafından kullanılan WebEx, BlueJeans’ten Microsoft’a GoToMeeting’den Zoom’a kadar çeşitli şirketlerin olduğu bir alanda rekabet ediyor.

Enterprise Voice Assistant’ın kısaltması olan EVA ise Voicea’nın yapay zeka asistanıdır. EVA toplantılarda komutları ve notları alırken tekrarlamalar için de vurgulamalar yapabiliyor. Yapay zeka ayrıca toplantılardaki ve sesli veya görüntülü aramalardaki yazıları deşifre ederek not alabilir ve aksiyon öğeleri oluşturabilir. 

Cisco’nun bu devralımla WebEx için bilişsel işbirliği stratejisini geliştirmeye yardımcı olacağı öngörülüyor. Cisco, Voicea’nın teknolojisini toplantı notları ve analitikler sağlamak ve sonucunda konuşmayı eyleme dönüştürmek için kullanmayı planlıyor. 

Cisco, Voicea’yı çalışanları toplantılara dahil etmenin, mesajlaşma akışlarına çağrı eklemenin ve yazılı notlar alırken eksik kalma korkusunu ortadan kaldırmanın bir yolu olarak tanıtıyor. Çoğu toplantılarda genellikle not almakla görevli biri bulunduğundan bu hamle WebEx’i farklılaştırabilir. Transkripsiyon, çalışanlar arasındaki katılım oranlarının yanı sıra şirketlerin çalışanların etkilerini tespit etmek için analitik yapmalarına da olanak sağlar.

Transkripsiyona ek olarak Voicea, WebEx’i yapay zeka ve otomatik konuşma tanıma motoru ile geliştirecek. Voicea anlaşması ayrıca Cisco’nun video ve sesli toplantıları geliştirmek için AI ve makine öğrenmesini destekleyen bilişsel işbirliği oluşturma stratejisinde de rol alıyor.

Cisco’nun ilk çeyreğinde tamamlanması beklenen anlaşma ile Voicea, Cisco’nun WebEx birimine katılacak.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up