Haberler

Intel, Project Athena’nın ilk cihazlarını tanıttı

0

Yonga üreticisi, Project Athena sertifikalı olan ilk dizüstü bilgisayarlarının satışını Dell ve HP dizüstü bilgisayarlarıyla yaptı. Project Athena özelliğine sahip bu bilgisayarların üzerinde Intel logosu olan bir çıkartma bulunacak ve altında “Mobil Performans için Tasarlandı” ifadesi yer alacak.

Project Athena’nın ilk cihazları Dell ve HP

İlk kez CES 2019’da tanıtılan Project Athena, ultrabooklar ve dönüştürülebilir ürünler için Intel’in çıkarılan en son standardı. Project Athena sertifikası, daha yüksek bir PC deneyimi sunmak için 1.0 spesifikasyonu, bir saniyeden daha kısa bir sürede uyku modundan uyanma, dokuz saatten fazla bir pil ömrüne sahip olma özelliklerini içeriyor. Ayrıca Core i5 veya Core i7, en az 8GB RAM, en az 256GB SSD, biyometrik kimlik doğrulama, Thunderbolt 3, Wi-Fi 6 ve isteğe bağlı LTE gibi önemli özelliklere de sahip.

Intel’in Project Athena sertifikasını kullanan ilk mobil bilgisayar, Dell’in bu hafta satışa sunulan yeni XPS 13 2’si 1 arada cihazı olacak. XPS 13 2’si 1 arada ürünü, Ice Lake ailesinin ilk 10nm CPU’ları olan ve Intel’in yeni 10. nesil Core işlemcilerini içeren ilk mobil bilgisayarı olma özelliğinde.

Intel’in Project Athena logosunu eklediği diğer cihaz ise şirketin sekizinci nesil Whiskey Lake işlemcilerini de içeren, HP’nin yeni EliteBook x360 1040 ve EliteBook x360 830 ürünleri oldu. Yonga üreticisi yakın zamanda Acer, Asus, Dell, HP, Lenovo ve Samsung cihazlarında da Project Athena’yı markalaştıracağını açıkladı.

Intel, ince ve hafif dizüstü bilgisayarları daha hızlı, daha uzun ömürlü ve her yerde kullanılabilirliği daha iyi hale getirmek için Project Athena’yı tasarladı. Intel’in yeni standardı ile hangi dizüstü bilgisayarların ve dönüştürülebilir modellerin Intel’in premium standartlarına uygun olduğunu görmek artık mümkün olacak.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up