Haberler

Google, Haritalar için ‘Canlı Görünüm’ yol tarifini başlattı

0

Canlı Görünüm olarak bilinen bu özellik, dijital okları bir akıllı telefon kamerasıyla görüldüğü gibi gerçek dünyaya yerleştirmek için artırılmış gerçeklik (AR) kullanır. 

Google Haritalar, artırılmış gerçeklik gezinti aracını genişletiyor

Google, AR için sistem düzeyinde desteği olan tüm iOS ve Android cihazlarda kullanılabilecek daha geniş bir lansmanla, Google Haritalar için artırılmış gerçeklik yol tarifi özelliğinin beta sürümünü başlatıyor. Canlı görünüm özelliği iOS’ta ARKit uyumlu cihazlar ve Android’de ise Google’ın ARcore özelliğini destekleyen akıllı telefonlarda kullanılabilecek.

Ekranın altındaki 2B harita ile birleştirildiğinde kullanıcılar, hedeflerine doğru yönlendirilmek için bu özelliği kullanabilir. Canlı Görünüm özelliği, okları ve büyüklüğü göstererek hızlı, kolay ve kullanışlı yönlendirme sağlar. Gerçek sahnenin üzerine bindirilen işaretler, bilmediğiniz bir ortamda kendinizi yönlendirmeyi kolaylaştırırken yine bilmediğiniz bir bölgede seyahat ederken de oldukça fayda sağlıyor.

Google Haritalar, tüm uçuşların, otel konaklamalarının ve daha fazlası için Google Haritalar’daki ‘Rezervasyonlar’ sekmesi de dahil olmak üzere bir dizi başka yükseltme de içeriyor.

Google, daha önce yalnızca bu yılın başlarında tanıtılan Google Pixel kullanıcıları tarafından kullanılabilen bu özelliğin şimdi uyumlu Android ve iPhone telefonlarda kullanılabileceğini açıkladı. Canlı Görünüm, Android 7.0 ve sonraki sürümleri çalıştıran cihazlarda ve iOS 11 yüklü iPhone telefonlarında kullanılabilir.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up