HaberlerYAPAY ZEKA

Çizimleri fotogerçekçi manzaralara dönüştüren yapay zeka

0

GauGAN adı verilen yapay zeka yazılımı, Nvidia’nın sinir ağı platformları ile saniyeler içinde çizimlerin gerçekçi fotoğraflara dönüştürülmesini mümkün kılıyor. 

GauGAN basit çizimleri kısa sürede fotogerçekçi görüntülere çeviriyor

GauGAN’ın basit çizimler için üç aracı bulunuyor: boya kovası, kalem ve fırça. GauGAN, girdiye özgü sonuçlar ürettiği için ekranın altında yer alan bir dizi nesneyi kullanmak gerekiyor. Nesneler arasında bulut, kaya, su, çiçek, ağaç gibi seçenekler bulunuyor. Yazılım, herhangi bir nesneyi seçip kalemle konumunu işaretledikten çok kısa bir süre sonra ortama uygun fotogerçekçi görüntüler üretiyor. Örneğin ağaç nesnesi seçilip düz çizgi çizildiğinde kütük oluşturan GauGAN, çizginin ucuna yuvarlak çizildiğinde görüntüye yaprakları da ekliyor. 

RDX Titan GPU platformundaki Tensor sisteminde çalıştırılan yapay zeka, gerçek zamanlı sonuçlar üretiyor. Geliştirilen bu yapay zeka yazılımının daha çok Nvidia’nın yeni AI Playground’a eklenmesi hedefleniyor. Şirketin, GauGAN’ı piyasaya sürme planı olmasa da demo olarak kullanıcılara sunabilir.

Bu tür bir insan-makine işbirliği, insanları değiştirmek yerine, onları daha yetenekli ve daha üretken kılmaya yardımcı oluyor ve bilgisayar işlemenin geleceğini temsil ediyor. Gelecekteki AI tabanlı uygulamalar, üretme ve yaratıcılık süreçlerinde insanlarla birlikte çalışacak, onları tamamlayacak ve geliştirecek gibi görünüyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up