Haberler

Intel, 10. Nesil Intel Core işlemcilerini piyasaya sürdü

0

10. Nesil Intel Core işlemciler, ince ve hafif dizüstü bilgisayarlarda ve 2’si 1 arada aygıtlarda AI için amaca yönelik ilk işlemci olma özelliğine sahip olmakla birlikte PC’ye yüksek performanslı yapay zeka (AI) skalası getiriyor. Üstelik işlemci, Intel Wi-Fi 6 (Gig +) ve Thunderbolt 3 ile en iyi bağlantıyı sağlarken eğlence için yeni Intel Iris Plus grafikler de sunuyor.

Geniş kapsamlı yapay zeka deneyimi

Şirket, bu 10. Nesil Intel Core işlemcilerinin mobil bilgisayar platformlarında liderlik sağlama yolundaki paradigmayı değiştirdiğini belirtiyor. Intel, 10nm işlem teknolojisi ve mimari tasarımıyla PC’lerde ilk kez geniş kapsamlı AI tecrübesi sunacak. İşlemci, hepsi SoC’a entegre edilmiş yeni bir grafik mimarisi, sınıfının en iyisi Wi-Fi 6 (Gig +) ve Thunderbolt 3 ile dizüstü bilgisayar için tamamen yeni bir yenilikçi deneyim de yaşatacak.

10. Nesil Intel Core işlemcileri, tüm bilgi işlem vektörlerinde performans liderliğine sahip iş yükü için optimize edilmiş PC platformları sağlıyor. Performans ve duyarlılık kazanımlarına ek olarak AI’ler, grafikler, bağlanabilirlik ve I/O, OEM’lerin insanların izlemesi, oyun oynaması ve daha fazlası için zengin özelliklere sahip olan çözüm, SoC’de optimize edildi.

Grafik performansının iki katı olan Intel Iris Plus grafik kartlarına sahip 10. Nesil Intel Core işlemciler, 4K video düzenlemeden hareket halindeyken yüksek çözünürlüklü fotoğraf işlemeye kadar 1080p ve daha üst seviye içerik oluşturmada gerçek bir oyun deneyimi yaratıyor.

Artan anakart entegrasyonu, bilgisayar üreticilerinin Intel Wi-Fi 6 (Gig +) bağlantısıyla daha şık tasarımlar için form faktörü ve en hızlı-çok yönlü USB-C konektörünü barındıran Thunderbolt 3 portu üzerinde yenilik yapmalarına yardımcı oluyor.

Modern bilgisayar ihtiyaçlarının artan çeşitliliğini ele alan Intel ayrıca 10. Nesil Intel Core mobil işlemci ailesinde ek ürünler sunacağını da açıkladı.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up