HaberlerSİBER GÜVENLİKYAPAY ZEKA

ThetaRay teklifi, finansal siber suçlara karşı AI kullanıyor

0

AI tabanlı büyük veri analitik sağlayıcısı ThetaRay, şirketin gelişmiş analitik platformunun 4.0 sürümünü açıkladı. Güncelleme, küresel bankaların finansal siber suçları algılamasına ve önlemesine yardımcı olacak yetenek yükseltmeleri içeriyor.

ThetaRay teklifi, finansal siber suçlara karşı AI kullanıyor

ThetaRay’in sezgisel AI (IntuitiveAI) çözümleri, ilk nesil AI veya eski ürünler tarafından tanımlanamayan “bilinmeyen bilinmeyenleri” tespit etmek için insan sezgisinin karar verme yeteneklerini çoğaltıyor.

ThetaRay’in sezgisel yapay zekasını içeren makine öğrenme algoritmaları iki matematikçi tarafından oluşturldu. Geliştirilen yapay zeka sistemi verileri analiz ederek görünüşte bağlantısız olaylar arasındaki ilişkileri keşfedebiliyor.

Yeni bir karma öğrenme yaklaşım donanımına sahip olan 4.0 sürümü, hibrit denetimli/denetimsiz öğrenme yeteneğiyle geliştirildi. Sürüm, her iki öğrenme stilini bütünleştirerek kullanım durumuna göre en etkili olanı uyguluyor. Bu yaklaşım, tek bir süreçte çok daha fazla potansiyel tehdit buluyor ve bankanın tehdit ortamının bütünsel bir görünümünü sunuyor.

Yeni sürüm ayrıca, yanlış pozitif uyarıların sayısını önemli ölçüde azaltıyor ve anomali kümelenmesi için ek bir yöntem sağlıyor. Bu yöntem, daha doğru pozitifleri doğru bir şekilde saptamayı mümkün kılıyor.

ThetaRay’ın kurumsal hizmetler temeli, DevOps ekiplerinin finansal suçları ve ilgili çözümleri otomatikleştirmelerini kolaylaştırmak için ek API yetenekleriyle şekillendirildi. Bu yetenekler ThetaRay’in sisteminin kurulumunu daha da kolaylaştırıyor ve mevcut iş akışlarına ve süreçlerine sorunsuz bir şekilde entegre oluyor. 

ThetaRay 4.0 ayrıca Microsoft Azure’da HDFS desteğiyle şirketin bulut stratejisini de katkıda bulunuyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up