Haberler

Google Cloud, Alphabet’in yükselen gelirini artırıyor

0

Google şirketlerinin tek çatı altında toplandığı bir konglomerat olan Alphabet, artan gelirini sürdürmeye devam ediyor. Şirketin en son açıklanan finansal sonuçları, geçtiğimiz yılın aynı çeyreğine göre yüzde 19’luk bir gelir artışıyla neredeyse 39 milyar dolar gelir elde ettiğini gösteriyor.

Google Cloud, Alphabet’in yükselişindeki en büyük destekçi

Google Cloud, sürekli büyümeyle birlikte yıllık 8 milyar doların üzerinde bir gelir elde etme oranına ulaşarak bu gelir payının büyük bir bölümüne sahip. Bu büyük paya sahip olan Google Cloud, Gartner tarafından üst üste iki yıl 2019 Gartner Cloud Altyapısında Servis Magic Quadrant lideri olarak tanımlandı. Buna ek olarak Google, 2019 Forrester DBaaS hizmetlerinde güçlü bir performans sahibi statüsünden liderliğe geçiş yapmıştı. 

Bilgi işlem ve mühendislik yeteneğine yatırımlarını sürdüren Google, analitikte Looker, siber güvenlikte Chronicle ve dosya depolamada Elastifile ile tekliflerini daha da farklılaştırma niyetlerini açıkladı. Şirket ayrıca ortaklarının Google’la olan çalışmalarını ve işlemlerini kolaylaştıracak Partner Advantage adlı yeni programı dahil olmak üzere bir dizi yeni girişim ve iş ortağı ilan etti.

Google CEO’su Sundar Pichai, herkes için daha faydalı bir Google oluşturma çabalarının kullanıcılara, ortaklara ve kurumsal müşterilere her gün yardımcı olmak için sayısız fırsat sunduğunu belirtiyor. Arama, Haritalar ve Google Asistan gibi temel bilgi ürünlerindeki gelişmelerden, AI ve büyümekte olan Bulut ve Donanım tekliflerindeki yeni gelişmelere, Google’ın işletmelerindeki ve büyümelerini destekleyen yeniliklerden dolayı heyecanlı olduklarını da ekliyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up