Haberler

Google, Android cihazlara hayat kurtarıcı bir özellik ekledi

0

Google, şu an için Pixel cihazlarında başlatılacak olan Phone uygulamasıyla yeni bir özellik duyurdu. Bu özellik sayesinde kişiler acil durumlarda konuşmasına gerek kalmadan yardım alabiliyor.

Google, Android cihazlara hayat kurtarıcı bir özellik ekledi

İnsanlar bazen acil bir durumda örneğin yaralandıklarında, sözlü olarak iletişim kuramazlar. Bu gibi acil durumlarda insanlara yardım etmek için Google, kişilerin konumlarıyla birlikte ihtiyaç duydukları yardımla ilgili bilgileri konuşmadan acil durum operatörüne paylaşmalarını sağlayacak yeni bir özellik ekliyor. 

Yakında yapılacak güncellemede Phone uygulaması, kullanıcının herhangi bir nedenle konuşamaması durumunda yaptığı acil bir aramalar için üç seçenek sunacak: tıbbi, yangın ve polis.

Kullanıcının öncelikle acil bir numarayı aradıktan sonra “Tıbbi”, “Yangın” veya “Polis” düğmelerine dokunması gerekiyor. Google, ardından acil durum türünü otomatik bir ses hizmeti aracılığıyla bir operatöre iletiyor. Aynı zamanda kullanıcının konum bilgileri de paylaşılıyor. Bilgiler yalnızca acil durum operatörüyle paylaşılıyor ve kullanıcıların doğrudan operatörle de konuşması mümkün oluyor.

Google, özelliğin tamamen cihaz bazında çalıştığını ve internet bağlantısının olup olmadığına bakılmaksızın, tüm bilgilerin kullanıcı ve acil telefon operatörü arasında tutulduğunu belirtiyor.

Geliştirilen bu acil durum özelliği, önümüzdeki aylarda Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanıma sunulacak ve Pixel’deki Phone uygulamasıyla birlikte çalışacak.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up