Haberler

UPS drone teslimatlarını başlatıyor

0

Dünyanın en büyük paket dağıtım şirketi olan United Parcel Service Inc (UPS.N), Salı günü drone teslimat girişimini açıkladı. Hizmeti genişletmek için gereken Federal Havacılık İdaresi(FAA) sertifikalarına da başvurduğunu duyurdu.

UPS drone teslimatlarını başlatıyor

UPS yaptığı açıklamada yeni hizmeti Flight Forward’ın bu yıl başlarında çok sayıda drone ve pilot için FAA sertifikası alabileceğini ve potansiyel olarak bu tür onayları alan ilk şirket olduğunu belirtti.

Atlanta merkezli şirket, kazanç sağlayan hastane projesini drone partneri Matternet ile Flight Forward’a taşımayı planlıyor. UPS ve Matternet, Kuzey Carolina’daki Raleigh kentinde WakeMed Health & Hospitals için insan tıbbi numuneleri taşıyan günlük 5-10 drone uçuşunu gerçekleştiriyor. Drone uçuşları, WakeMed’in ana hastane kampüsü etrafındaki merkez laboratuvarına kısa mesafede bulunan çeşitli noktalardan kan ve doku örnekleri taşıyor.

Flight Forward, özellikle sağlık ürünleri sunmak için drone kullanmayı tercih ediyor. Kargo devi, kan örneklerini Ruanda’daki uzak yerlere teslim etmek için 2016 yılında kar amacı gütmeyen GAVI ve Zipline ile ortaklık kurmuştu. Matternet ise, İsviçre’deki sağlık hizmetleri için 3.000’den fazla drone uçuşunun gerçekleştirdiğini belirtiyor.

Drone teslim programı, sertifikalar alındıktan sonra Federal Havacılık İdaresi ve Kuzey Carolina Ulaştırma Bakanlığı tarafından denetlenecek. İlk başta Matternet’in dronları 12,5 mil mesafeye kadar yalnızca beş kilograma kadar yük taşıyacak.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up