HaberlerYAPAY ZEKA

Baidu ve Geely, yapay zeka teknolojilerindeki işbirliklerini duyurdu

0

Baidu, AI teknolojilerinin çeşitli alanlara uygulanmasında Geely ile stratejik olarak işbirliği yapmayı planladığını açıkladı. Bu yıl düzenlenen Baidu Create konferansında duyurulan işbirliği çerçevesinde her iki şirket akıllı ev, akıllı bağlanabilirlik, akıllı mobilite ve e-ticaret gibi alanlara odaklanacaklarını belirtiyor.

Baidu ve Geely, yapay zeka teknolojilerindeki işbirliklerini duyurdu

2010 yılında Volvo’yu satın alan Çin merkezli global otomotiv grubu Geely ile Çin’in arama motoru devi Baidu, uzun vadede hem Çin hem de dünyanın geri kalanında bağlı araçların kullanılmasını hızlandırmayı hedefliyor.

 

Yapılan işbirliği kapsamında şirket yetkililerinden açıklamalar da geldi. Baidu’nun Kurucusu ve CEO’su Robin Li, AI teknolojisinin güçlendirilmesine odaklanan Baidu ve Geely arasındaki bu stratejik işbirliğinin sadece daha doğal ve kullanışlı insan-araba etkileşimi sağlamakla kalmayacağını ifade ediyor. Buna ek olarak işbirliğinin, Çin otomotiv endüstrisinin akıllı mobilite çağında lider olmasına yardımcı olan otomobil ve mobilite hizmet endüstrisinin akıllılaştırılmasını da hızlandıracağını belirtiyor.

Şirket yöneticileri Shufu ve Li, etkinlik sırasında sahnede Geely’in son internet bağlantılı SUV otomobilinin Bo Yue Pro modeliyle bağlantı kurarak işbirliklerini görsel olarak da açıkladı. Bu yeni akıllı araç, Geely’in SKU19 Akıllı Ekosistemi aracılığıyla Baidu’nun AI sistemi ile donatılarak insanları, arabaları ve evleri birbirine bağlamaya yardımcı oluyor.

Her iki şirket de stratejik ve kaynak işbirliği yoluyla, ortaklaşa çalışarak geleceğe öncülük etmek ve kullanıcılar için yepyeni bir deneyim yaratmak için akıllı bir mobilite ekosferi oluşturmaya kararlı olduğunu bildiriyor.

Çinli arama motoru Baidu ise AI çalışmalarını ikiye katlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Baidu, Intel’in Nervana sinirsel işlemcisinin geliştirilmesine yardımcı olmak için AI uzmanlığını ödünç vereceğini bildirdi.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up