Haberler

Qualcomm’un yeni işlemcisi: Snapdragon 855 Plus

0

Bu yılın ikinci yarısında piyasaya sürülecek olan telefonları ile Qualcomm, yeni işlemcisi Snapdragon 855 Plus’ı duyurdu. Galaxy S10 gibi amiral gemisi cihazlarda bulunan Snapdragon 855 temelinde olan yeni işlemcinin, mobil platformunun hız aşırtma (overclock) versiyonu olduğunu söylemek mümkün. Aynı genel tasarıma ve yonga düzenine sahip olan yeni işlemci, geliştirilen performans artışlarıyla artık güçlü.

Qualcomm’un yeni işlemcisi: Snapdragon 855 Plus

Qualcomm, üst düzey akıllı telefonlarda kullandığı mevcut Snapdragon 855’in 2.84GHz hızına kıyasla Snapdragon 855 Plus’taki sekiz çekirdekli Kryo CPU’nun, 2.96GHz hızla çalışabilidiğini belirtiyor. Şirket ayrıca Snapdragon 855 modelinde kullanılan grafik işlemciyle aynı olan Adreno 640 grafik işlemcisinin Snapdragon 855 Plus’ta yüzde 15 performans artışı olduğunu da ekliyor. Bu sayede Snapdragon 855 Plus’ın grafik işleme konusunda daha gelişmiş bir işlemci olduğu söylenebilir. Grafik işlemedeki bu artışın özellikle mobil oyunlarda daha iyi bir performans sağlaması bekleniyor.

Qualcomm, dördüncü nesil AI Engine’in saniyede 7 trilyon işlemden fazlasını yapabileceğini vurgulayarak güncellenmiş mobil platformunun gelişmiş yapay zeka ve sanal gerçeklik işlevselliğinden de söz ediyor.

Qualcomm ayrıca, bazıları önümüzdeki aylarda piyasaya sürülecek olan 5G cihazlarında sınıfının en iyisi hücresel performansı sunacağını vaat ediyor. Üstelik Snapdragon 855 Plus, Wi-Fi 6 desteğine de sahip olacak.

Snapdragon 855 ile büyük bir ses getiren Qualcomm, bu yılın ikinci yarısında Snapdragon 855 Plus’ın yeni cihazlarda görüleceğini belirtiyor. Qualcomm’un duyurmuş olduğu yeni işlemciye sahip olacak mobil ürünler, bu yılın ilerleyen dönemlerinde kullanılmaya başlayacak.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up