Haberler

SoftBank drone internet ve IoT hizmeti geliştiriyor

0

Japon telekomünikasyon devi Softbank ve Kaliforniya merkezli insansız hava aracı şirketi AeroVironment, 2023 yılına kadar drone internet hizmeti başlatmayı amaçlıyor. SoftBank’ın web sitesinde yer alan bilgiye göre hizmeti sağlayacak ilk araç şu an geliştirilmiş durumda.

SoftBank drone internet ve IoT hizmeti geliştiriyor

Stratosferde bir baz istasyonu işlevi görecek olan HAWK30 drone’u, 260 fit kanat açıklığına sahip. Üstelik 10 elektrik motoruyla çalışan drone kanatlarına monte edilmiş güneş panelleri bulunuyor. AeroVironment bir basın açıklamasında bu insansız hava aracının stratosferde deniz seviyesinden 65.000 fit yükseklikte (12 mil) uçacağını duyurdu. Bu yükseklik, yolcu uçaklarının uçtuğu mesafenin iki katı olduğu için LTE ve 5G kapsamının daha geniş olacağı öngörülüyor.

Softbank, doğal afetlerde zarar görebilecek kablolu veya karadaki telsiz tabanlı sistemlere yedek alternatifler bulma konusunda kararlı. Bu nedenle Softbank, bağlantı sağlamak için OneWeb tarafından öngörülen uydu taşıyıcılı ana internet bağlantıları kullanmayı tercih ediyor.

SoftBank bu servis sayesinde IoT müşterilerinin bir doğal afette bile mobil şebeke operatörü ile bağlantısını tehlikeye sokan bir servis hatası yaşanmayacağını söylüyor. SoftBank’ın altyapısını işleten HAPSMobile’ın IoT’nin çeşitli IoT çözümlerine uyması için telekom standartlarını destekleyeceği söyleniyor.

SoftBank, söz konusu Alphabet Loon’uyla riskten korunmak adına yüksek irtifa araçlarının kullanımını geliştirmek için uzun vadeli bir stratejik ilişki oluşturdu. Japon telekomünikasyon devi, HAPSMobile ile daha da ilerlemiş balon tabanlı Loon’a 125 milyon dolar yatırım yapacak.

Şirket web sitesinde, 2016 yılında Güney Amerika Loon uçuşunun 98 gün boyunca havada kaldığını belirtti. Ayrıca Loon 2017’deki Maria Kasırgası’ndan sonra da Porto Riko ve Peru’da bu yıl meydana gelen bir depremden sonra bağlantı sağlamaya devam etmişti.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up