Haberler

IBM tablete dönüşebilen akıllı saat patentini aldı

0

IBM, gelişebilecek ekran teknolojilerini öngörerek telefona veya tablete dönüşebilen bir akıllı saatin patentini aldı.

IBM tablete dönüşebilen akıllı saat patentini aldı

ABD’li bilişim devi IBM, bugünlerde akıllı saatler, telefonlar, tabletler veya dizüstü bilgisayarlar gibi mobil bilgisayarların hiçbirini yapmıyor. Ancak bu durgunluk bilgi işlem öncülerini, teknolojideki gelişmeler doğrultusunda yarattıkları fikirleri patentlemesinden alıkoyamıyor. Hollandalı yayın LetsGoDigital’e göre IBM, telefona veya tablete dönüşen bir akıllı saatin patentini aldı. Bu teknoloji günümüz koşullarında anlaşılması zor olsa da ekran teknolojisindeki gelişmelerle gelecekte mümkün olabilir.

Patent, elektronik görüntüleme cihazı için değişken ekran boyutu ve saat gibi görünen bir bilekliği tarif ediyor. Bu giyilebilir teknoloji ürünü dikey, çerçevesiz ve dikdörtgen şeklinde bir ekrana sahip. Orijinal patente göre akıllı saat, en güncel cihazlardan daha büyük ve neredeyse çerçevesiz ekranında hava durumu bilgilerini, dört uygulama simgelerini ve saati gösteriyor. Cihaz sahip olduğu sekiz panel ile farklı modlarda da çalışabiliyor. Ekran, dört panel dizisine açıldığında bir akıllı telefon ebatına gelerek dokuz adet uygulama simgesini, internet arama çubuğunu ve farklı bazı araçları görüntüleyebiliyor. Ekran toplam sekiz paneliyle daha da geniş bir alana yayılarak tablet boyutuna erişebiliyor.

IBM’in açıklamasına göre konseptin ana uygulaması bir saat ekranını tablet boyutuna kadar genişletmek olsa da şirket, küçük bir izleme ekranının iki katına çıkarılabileceği yapılandırmaları gösteriyor.

Samsung ve Huawei gibi belli başlı şirketler, yüksek fiyatlara ve düşündürücü tasarımlara rağmen tablet haline getirilebilen katlanır ekranlı telefonlar sunmaya yeni başlıyor. Yakın zamanda da Sony’nin rulo haline gelebilen bir ekrana sahip akıllı telefon üreteceği iddia edilmişti.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up