Haberler

Cisco hibrit bulut dağıtımında IBM ile birleşiyor

0

Cisco ve IBM, Cisco’nun veri merkezi ağ ve analitik platformlarını IBM’in bulut olanaklarıyla birleştiren bir hibrit bulut mimarisi geliştirmek için çalışıyor.

Cisco hibrit bulut dağıtımında IBM ile birleşiyor

Cisco ve IBM, şirketlerin müşterilerine kurum içi ve hibrit bulut uygulamalarını daha kolay, güvenli bir halde destek verebilmesi için veri merkezinde ve bulut teknolojilerinde iyileştirmeler yapılacağını açıkladı.

Cisco, Sanal Uygulama Merkezli Altyapı (ACI) teknolojilerini kullanan müşterilerine artık hibrit bulut mimarisini şirket içi kurumlardan IBM Bulutu’na genişletebileceğini duyurdu. Müşteriler, IBM’in Global Teknoloji Hizmetleri ekibiyle yeni bir ilişki kurarak IBM Cloud’a Sanal ACI’yı uygulayabiliyorlar.

IBM, IBM Cloud Pak Uygulamalarına da Hyperflex desteği eklediğini belirtti. Ayrıca ABD’li bilişim devi, Kubernet’leri ve diğer kapsayıcıları yöneten IBM Cloud Private için Cisco HyperFlex ve HyperFlex Edge hiper birleşik altyapı (HCI) sistemlerine destek sağlayacağını söyledi.

IBM Cloud Private Ekosistem Genel Müdürü Evaristus Mainsah bir yazısında, IBM Çoklu Bulut Yönetimi ile işletmelerin şirket içi, genel ve özel bulut ortamları arasında çalışan birden fazla kümeyi yönetmek için görünürlük, yönetim ve otomasyon sağlayan tek bir alana sahip olabileceğinden söz etti. Mainsah ayrıca görünürlük, yönetim ve otomasyonun MCM yetenekleriyle sağlandığını ekledi.

Şirketlerin her ikisi de öngördüğü hibrit bulut mimarisinin, hibrit bulut ortamları kurma ve yönetme karmaşıklığını azaltmaya yardımcı olacağı konusunda hemfikir.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up