Haberler

Android bildirimleri artık Windows 10’da

0

Microsoft, Windows 10’daki yeni güncellemeyle akıllı telefon deneyimine farklı bir soluk getiriyor. Şirket, Windows 10 ve Android kullanıcılarına, tüm Android bildirimlerini doğrudan bilgisayarlarına gelmesini sağlayan yeni bir özellik sunuyor.

Android bildirimleri artık Windows 10’da

Microsoft, daha önce de kullanıcılarına Android bildirimlerini telefonlarında görebilmesi için imkan sağlamıştı. Cortana ile mesaj gönderme olanağına sahip olan kullanıcılar, yöntem her ne kadar yavaş olsa da benzer bir çözüme sahipti. Ancak bu kez yeni özellik, daha gelişmiş düzeyde.

Yakın zamanda Microsoft, yeni yayınladığı Windows 10 19H2 güncellemesinde 19H1’de olduğu gibi yeni özellikler ve güvenlik iyileştirmelerinin bulunacağını duyurmuştu. Yeni güncellemede kullanıcılar, Android akıllı telefonlarına gelen bildirimleri Windows 10 bilgisayarlarında da görebiliyor.

Microsoft’tun mobil deneyimler ve temel ürünler biriminden Vishnu Nath, şirketin “bildirim izleme” adlı bir özellik sunduğunu açıkladı. Yeni yayınlanan Windows Insider sürümünde izin verildiği takdirde telefona gelen uyarılar, bilgisayar ekranından görüntülenebiliyor. Ayrıca kullanıcılar gelen bildirimleri okuma ve kaldırma gibi müdahalelerde de bulunabiliyor. Yapılan tüm bu işlemler Android cihazlarına da yansıyor.

Örneğin, bir sohbet uygulamasından gelen mesaj bildirimlerine tıklayıp uygulamayı bilgisayara yansıtarak gelen mesajı yanıtlayabilirsiniz. Ancak bu yeni özellik henüz hızlı yanıtları desteklemiyor. Uygulamalarda satır içi yanıtlar şu an için desteklenmiyor olsa da Microsoft, yakında bu seçeneğin mümkün olacağını söylüyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up