Haberler

Spotify kişisel verileri sızdırıyor iddiası

0

İsveçli müzik servisi Spotify’ın uygulamada içerik etiketleriyle müziği önceden kaydeden kullanıcıların kişisel bilgilerini sızdırdığı iddia edildi. billboard.com’un raporuna göre, kullanıcılar resmi olarak çıkmamış olan şarkıları önceden hesaplarına kaydettiğinde, müziğin etiketi kullanarak düşündüklerinden daha fazla kişisel verilerini paylaşıyor olabilir.

Spotify kişisel verileri sızdırıyor iddiası

Müzik servisi uygulamasındaki müzik etiketleri kullanıcılardan hesapları ve dinleme alışkanlıkları, e-posta adresleri, son çalma geçmişi, kütüphane öğelerinde ekleme/silme/oluşturma ve oynatma listeleri hakkında bilgi edinmek için izin istiyor. Bu, her ne kadar yasal olsa da Spotify’ın şeffaflığı ve güvenliği konusunda birtakım soruları akla getiriyor.

Kullanıcıların yaklaşmakta olan albümleri önceden kaydetmelerine izin vermek için etiketler, kullanıcı hesaplarında belirli bir erişim istiyor ancak müzik servis platformu, etiketlerin istediği izinlerin derecesini kullanıcılarına göstermeyi zorlaştırdı. Buna ek olarak şirket, üçüncü tarafların kullanıcılardan talep edebileceği bilgi türlerini veya edindikleri bilgilerle potansiyel olarak ne yapabileceklerini kısıtlamak için herhangi bir aksiyon almadı. Yakın zamanda Hindistan’da da hizmete başlayan İsveç uygulaması henüz konuyla ilgili yorum yapmadı.

Perşembe günü yayınlanan billboard raporunda konu, “Örneğin, Litte Mix’in single’ı olan “Bounce Back”i Sony Music tarafından paylaşılan linkler üzerinden kaydetmeye çalışan Spotify kullanıcıları, Sony’nin onların Spotify hesabı verilerini, Spotify’daki etkinliklerini görüntülemesine ve Spotify’da onların adına işlem yapmalarına izin veriyor.” şeklinde açıklandı.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up