Haberler

iOS 13 ile iPhone, kedi ve köpekleri tanıyabilecek

0

iOS 13’le beraber gelecek olan özellik sayesinde iPhone’lar, kameranın görüntü alanında kedi veya köpek olup olmadığını tespit edebilecek. Apple Fotoğraflar 2016’dan beridir fotoğraflardaki kedi ve köpekleri tespit edebiliyordu. VNAnimalDetector olarak adlandırılan yazılım ise diğer tanıma yazılımlarından farklı bir çalışma yapısına sahip. Makine öğrenimi sayesinde hayvan içerikli bir fotoğrafa dijital bir dikdörtgen çizerek bulduğu nesneyi bir kedi ya da köpek olarak etiketleyebiliyor.

iOS 13 ile iPhone, kedi ve köpekleri tanıyabilecek

Makine öğrenimi kullanılarak kedileri veya insanları tanımak daha önce de mümkün olan bir sistemdi. Geçmişte de pek çok bilgisayar bilimcisi ve büyük şirketler evcil hayvan dedektörleri yapmıştı. Ancak Apple’ın yıllık geliştirici konferansının bu ayın başlarında yaptığı sunuma göre VNAnimalDetector, dört satır kod kadar kısa bir sürede uygulamalara yerleştirmeyi kolaylaştırıyor.

Bu yazılım, görüntü tanıma için geliştirici araçlar oluşturan Apple’ın Vision FrameWork’ünün bir parçası. VNAnimalDetector, Apple’ın görüntü tanımaya daha fazla önem verdiği büyük bir resmin çalışmalarının sadece bir kısmı. Son birkaç yıl içinde önem kazanan makine öğrenimi kullanan Apple, yazılımlarını Google ve diğer şirketlerle aynı seviyede tutmak için back end rolünü yapmaya daha iyi yapmaya çalışıyor.

Vision FrameWork yeni gelişmeler de sunuyor. Bu diğer yeni gelişmeler arasında iki görüntünün benzer olup olmadığını belirleme yeteneği, ek yüz tanıma yetenekleri ve hangi nesnelerin fotoğrafta olduğunu belirleme yeteneği ön plana çıkıyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up