Haberler

Google Pay entegrasyonunu PayPal ile çevrimiçi satıcılara açıyor

0

Google ve PayPal bir süredir stratejik ortaklık içerisinde. Şirketler 2017’de, PayPal’ın daha sonra Google Pay olarak yeniden düzenlenen Android Pay’de bir ödeme yöntemi olacağını açıklamıştı. Bu sayede PayPal’ı Google Pay ödeme yöntemi olarak ekleyen kullanıcılar, PayPal seçeneği üzerinden Google Pay ile Gmail, YouTube, Google Play ve Google Store alışverişleri gibi hizmetler için ödeme yapabiliyordu.

Google Pay entegrasyonunu PayPal ile çevrimiçi satıcılara açıyor

Şimdi ise yine benzer bir entegrasyonla beraber kendi Web sitelerinde veya mobil uygulamalarında Google Pay’i onaylayan çevrimiçi satıcılara yöneliniyor. Bu genişletilmiş entegrasyon sayesinde satıcılar sadece bir kod değişikliği ile PayPal’ı Google Pay ödeme yöntemi olarak etkinleştirebiliyor.

Bu entegrasyonun müşterilere sağladığı avantaj, Google Pay kullandıklarında PayPal’da ayrıca oturum açmak zorunda kalmamaları ve bu sayede ödeme aşamasındaki adımlarının azalacak olması. Müşteriler ayrıca PayPal’ın alıcı koruması ve iade&teslimat avantajlarından da faydalanabilecek.

Şirket, hem perakende mağazalarda hem de satış noktalarında mobil işletim sistemi platformu üreticileri Apple, Google ve Samsung tarafından sunulan popüler mobil cüzdanlar içinde daha iyi bir çekiş elde etmelerine yardımcı olmak için Visa, Mastercard, Apple, Google, Samsung ve Walmart gibi rakiplerle ekip oluşturmaya başladı.

Bugün, PayPal mobil cüzdanlardaki kredi ve banka kartları gibi diğer ödeme kartlarının yanında yerini alıyor. Google Pay için PayPal seçeneği, müşterilerin bir PayPal hesabını Google Pay’a bağlayabildiği 24 ülkede kullanıma hazır durumda.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up