Haberler

iPad, Xbox ve PS4 oyun konsoluna dönüşüyor

0

Apple sonbaharda iPhone, iPad ve Apple TV’ye Xbox ve PlayStation 4 kontrol kolu desteği getiriyor. Apple WWDC 2019’da, Arcade adı verilen servis üzerinden küçük ve yetişkin oyunculara premium mobil oyun hizmeti sunacağını duyurmuştu. Bu paylaşımının hemen ardından şirket, MFi Bluetooth kullanılarak PS4 veya Xbox One kontrolcüsünü iPhone, iPad ve Apple TV’ye kolayca bağlayan kontrolcü entegrasyonu desteği sunacağını duyurdu.

iPad, Xbox ve PS4 oyun konsoluna dönüşüyor

Genel olarak PS4 DualShock 4 kontrolcüleri ve Xbox One kontrol kollarında Bluetooth bulunuyor. Kontrol kolunu iPhone, iPad ve Apple TV ürünlerinden dilediğinize MFi Bluetooth ile bağlayarak cihazı adeta bir oyun konsoluna dönüştürebilirsiniz.

Sony’nin PS4 Remote Play uygulaması artık iOS 13 ile birlikte DualShock 4 kontrol kollarını destekliyor. Böylece PS4’ünüzden oyunları doğrudan iPhone’unuza veya iPad’inize aktarabilirsiniz. Ancak Microsoft tarafından bu seçenek henüz Xbox oyunları için desteklenmiyor. Bu kontrolcü desteği sayesinde Apple TV’ye bağladığınız bir Xbox veya PS4 kontrol koluyla, desteklenen oyunları daha büyük bir ekranda oynayabilme fırsatına da sahip olabileceksiniz.

Sony, Microsoft ve Google gibi devler, daha çok oyun akış hizmetlerine odağını artırırken Apple’ın bu entegrasyon desteği, oyun endüstrisi için önemli bir zamana denk geliyor. Microsoft ve Google, henüz iPhone veya iPad’te çalışan xCloud veya Stadia bulut oyun hizmetini sunmamışken Apple’ın kontrolcü desteği, Microsoft tarafında işleri daha da kolaylaştırıyor. Google ise kendi kontrol kolunu doğrudan Stadia’ya bağlıyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up