Haberler

Nissan’dan pirinç tarlaları için ördek robotu

0

Nissan, ördek robotu sayesinde Japon pirinç çiftçilerinin tarlalarını yabancı otlardan uzak tutmasına yardımcı olacak bir buluşa imza attı.

Yüzyıllar boyunca Asya’daki pirinç çiftçileri, böcek ilaçlarına doğal bir alternatif olması için ördekleri kullandı. Çiftçiler sular altında kalan çeltik tarlalarında kürek çekerken, ördekler yabani otları yırtıp böcekleri atıştırıyor hatta ek gübre olarak bile davranıyor. 21. yüzyılda, bu uygulama yaygın olmasa da metottaki yeni bir teknolojik gelişme bunu değiştirebilir.

Nissan’dan pirinç tarlaları için ördek robotu

Japon otomobil üreticisi Nissan’nın bir mühendisi, çeltik tarlalarına alternatif bir robot inşa etti. Adı Aigamo olarak belirlenen robotun prototipi, Nippon.com ve Nerdist tarafından bildirildiği üzere robotu inşa eden mühendis tarafından Japonya’nın kuzeydoğusundaki Yamagata Bölgesi’nde test ediliyor.

Aigamo robotunun hikayesi de oldukça ilginç çünkü robot adını, bu eski uygulamanın modern versiyonunda kullanılan ördek ırkından almış. Aigamo Robotu yaklaşıl 1,5 kilo ağırlığında ve neredeyse büyük bir robot süpürge büyüklüğünde. Alt tarafındaki dönen iki lastik fırça, suyu karıştırarak yabani otların kök salmasını önleyen oksijen veriyor ve eski yöntemdeki ördek ayağı görevi görüyor.

Robotun test videosu Nissan’ın YouTube kanalında paylaşıldı ancak videoda Türkçe ya da İngilizce alt yazı henüz bulunmuyor. Yine de eski ve yeni tarım tekniklerini harmanlamayı başaran bu sevimli robotun tasarımı ve işleyişi hakkında bilgi almak mümkün.

 

25

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up