Haberler

Twitter tam konum özelliğini resmen kaldırıyor

0

Twitter, kullanıcılar tarafından sıklıkla kullanılmayan tam konum özelliğini kaldıracağını duyurdu. Sosyal medya devi, çoğu kullanıcının konum etiketleme özelliğini kullanmadığını ve bu özelliği kaldırmanın tweetleme deneyimini basitleştireceğini açıkladı. Şirket yine de Twitter’ın güncellenmiş kamerası sayesinde tam konumlu fotoğraflar paylaşma olanağını kullanıcılara sunuyor. Sosyal medya platformu, reklamlar ve tavsiyeler gibi bölgesel içerikleri göstermek için kullanıcıdan konum bilgisi istemeye devam edecek.

Yapılan duyuru ise resmi olarak şöyle:

Çoğu kişi, tweet’lerinde tam konumlarını etiketlemiyor. Bu nedenle tweetleme deneyiminizi basitleştirmek için bu özelliği kaldırıyoruz. Bulunduğunuz yerdeki anılarınızı paylaşmanıza yardımcı olması için güncellenen kameramızla kesin konumunuzu tweetlerde etiketleyebileceksiniz.

Twitter tam konum özelliğini resmen kaldırıyor

Tam konum özelliği bazı kullanıcıların faydalandığı ve tercih ettiği bir özellik olsa da genel konum bilgilerinin GPS koordinatlarını ortaya çıkardığı söyleniyor. Gizlilik açısından Twitter’ı zorlayan bu özellik nedeniyle şirket, 2015 yılında kullanıcılardan kesin konum bilgisi izni isteyerek sorunu gidermeye çalışmıştı.

Eski tweetler için alınacak aksiyon ise merak konusuydu. Bu konuya bir Twitter sözcüsü, Polakis’in raporundaki eski tarihli tweetlerden bu özelliğin kaldırılmayacağı bilgisini onaylayarak son noktayı koydu. Kullanıcıların gizlilik bilinci arttıkça, Twitter’ın tam konum özelliğini devre dışı bırakma kararı olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up