Haberler

Google tablet işinden çekiliyor

0

Google, tablet üretimini bırakacağını ve dizüstü bilgisayarlara odaklanmaya karar verdiğini açıkladı. Google, 2018’de pazara giriş yapan son tableti Pixel Slate’ten sonra bu yıl tablet ürünleri piyasa sürmedi. Edinilen bilgilere göre şirket, geliştirilmekte olduğu daha küçük boyutlu iki tabletin tüm çalışmalarını bırakıp yol haritasını tamamen dizüstü bilgisayarlarına çevirmeye karar verdi.

Google tablet işinden çekiliyor

Şirket tablet üretimini sonlandırsa da piyasaya sürdüğü son tableti Pixel Slate’in desteklenmesine ve 2024 Haziran’a kadar düzenli yazılım güncellemelerine devam edecek. Genel olarak Chrome OS ekibi, kendileri tarafından geliştirilen donanımlar için yaptıkları planlardan bağımsız olarak, yazılım geliştirmeleriyle hem dizüstü bilgisayarlara hem de tabletlerdeki odağını sürdürecek.

Bir Google sözcüsü Perşembe günü Business Insider’a yaptığı açıklamada, “Google’ın birinci taraf donanım çabaları için Chrome OS dizüstü bilgisayarlarına odaklanacağız ve Pixel Slate’i desteklemeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. Sözcü, henüz duyurulmayan ve artık üretilmeyen tabletler üzerinde çalışan Google çalışanlarınını Çarşamba günü karar hakkında bilgilendirildiğini ekledi. Yaklaşık 20 kişiden oluşan ekipten, şirket içerisinde yeni roller bulmaları istendi. Google Sözcüsü çoğu çalışanın, Pixelbook dizüstü bilgisayar projesine transfer olacağını söyledi.

Google tablet üretiminden kendini çekerek bunun yerine, çıkarılabilir klavyeye sahip veya daha fazla cihaz içerebilen dizüstü bilgisayarların geliştirilmesine odaklanacak.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up