Haberler

Target aynı gün teslimat yapacak

0

Amerika’nın perakende devlerinden Target, Amazon ve Walmart’la aralarındaki teslimat savaşında son hamlesini yaptı. Target web sitesinde aynı gün teslimat seçeneğini müşterilerine sunmaya başladı.

Target aynı gün teslimat yapacak

Target, 47 eyalette sipariş başına 9.99 dolar sabit ücret karşılığında aynı gün teslimat hizmetini Perşembe günü duyurdu. Perakende devi bu hizmeti sunmak için 2017 yılında 550 milyon dolara satın aldığı üyelik tabanlı ve aynı gün teslimat platformu olan Shipt’i kullanıyor. Target müşterilerinden yılda 99 doları tutturan Shipt üyeleri aynı gün içinde siparişlerini teslim alabildi.

Aynı gün teslimat hizmeti Walmart, Target ve Amazon arasında giderek kızışıyor. Walmart, 2019 yılının sonuna kadar hızlı sevkiyatla Amerikan tüketicilerinin yaklaşık %75’ine ulaşmayı hedeflemişti. Amazon ise yıllık 119 doları ücret ödeyen Prime üyelerine 3 milyondan fazla ürün ve 35 doların üzerindeki siparişler için aynı gün ücretsiz teslimat imkanı sunuyor Prime üyesi olmayanlar da ürün başına 9.98 dolar ödeyerek aynı gün teslimat seçeneğini kullanabiliyor.

Target, mağazadan teslimat seçeneği ve yol kenarı mağazalarından da kullanıcılarına online siparişlerini aynı gün içerisinde teslim alma opsiyonu sunuyor. Bu seçenek 1400 yol kenarı ve 1.850 mağazadan siparişleri ücretsiz olarak müşterilere teslim etmeyi kapsıyor.

Target, yılın ilk çeyreğinde Shipt, yol kenarı mağazası ve mağaza içi teslimat seçeneklerinin, %42’lik e-ticaret satış büyümesinin yarısını karşıladığını ve mağazalardaki satışın %25 arttırdığını belirtiyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up