Haberler

Bethesda’dan bulut tabanlı oyun platformu: Orion

0

Oyun firması Bethesda, Orion ismini verdiği yeni bulut tabanlı oyun platformunu dünyanın en büyük eğlence fuarlarından biri olan E3 2019’da tanıttı. ABD’nin Los Angeles şehrinde düzenlenen ve dünya genelinde milyonlarca oyuncunun an be an takip ettiği E3 etkinliği, yeni oyunların yanında çok sayıda yeni teknolojiye de sahne oluyor. Bulut tabanlı oyunculuğa ilişkin sıcak gelişmelerin yaşandığı günümüzde Bethesda, geliştirdiği teknoloji ile bant genişliği ve gecikme problemlerini ortandan kaldıracağını dile getiriyor.

Bethesda’dan bulut tabanlı oyun platformu: Orion

Dünyanın önde gelen oyun stüdyoları, yapımcılar ve donanım üreticileri en yeni ürünlerini Los Angeles’ta gerçekleşen E3 oyun fuarında tanıtıyor. 11-13 Haziran tarihleri arasında kapılarını katılımcılarına açacak olan fuar, Türkiye saati ile dün gece 22.00-05.00 arası lansman etkinlikleri ile start verdi. Bu sene PlayStation’ın katılım göstermediği etkinlikte EA, Microsoft, Ubisoft gibi öncü firmalar birer birer bombalarını patlatırken Bethesda alışılmışın dışında bir bulut teknolojisi ile karşımıza çıktı.

Google’ın Stadia ile fitili ateşlediği, Microsoft’un xCloud ile desteklediği bulut tabanlı oyun servislerine dair bazı soru işaretleri yanıt bekliyordu. Zira yüksek çözünürlükteki ‘’AAA’’ oyunları herhangi bir donanım gerektirmeden akıcı bir şekilde oynatmak için altyapı teknolojilerinin biraz daha gelişmesi şart gibi görünüyordu. Bethesda’nın duyurusunu yaptığı yeni teknolojiye göre ise gecikme ve bant genişliği konusunda telaş mahal yok. Orion isimli teknoloji temelde oyun motoruna dahil edilen, tüm oyun motorları ile optimize edilebilen bir yapıya sahip. Gecikme sürelerini yüzde 20’ye varan oranlarda düşüren Orion’un bant genişliği konusunda ise yüzde 40 gibi bir tasarruf sağladığı aktarılıyor. Kullanımına yıl sonu gibi başlanacağı öngörülen teknoloji, hem geliştiriciler için maliyet avantajı, hem oyuncular için daha az gecikme ile daha fazla rekabet anlamına geliyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up