Haberler

WWDC: Apple’ın yeni gizlilik araçları

0

Apple, WWDC 2019’da geliştirmeye devam ettiği bir dizi ek gizlilik koruması tanıttı.Kullanıcılar için güvenlik ve gizlilik konuları, teknolojinin gelişmesiyle paralel olarak soru işaretlerini artırıyor. Apple, WWDC’ de güvenlik ve gizlilikte getirdiği yenilikleri duyurdu. Apple’ın yazılım teknolojisi başkan yardımcısı Bud Tribble, insanları gizliliğin ihtiyaçları ve yararları konusunda eğitme gereğinin altını çizdi. İşte WWDC’de tanıtılan yeni gizlilik&güvenlik araçları:

Apple ile Giriş Yapın

Sign In with Apple(Apple ile oturum açma) ve Apple kimliğine sahip herkes için mevcut olan ultra güvenli, ultra özel, çapraz platform oturum açma sistemine sahip.

Apple Haritalar

Apple’ın yeni tasarlanmış ve çok geliştirilmiş Harita sürümünde Apple, reklamverenler kısacası kimse konum bilgilerine ve favori yerlere erişemeyecek.

Konum verileri kontrolü

Konum servisi ayarlarındaki yeni Bir Kez İzin Ver seçeneği, kullanıcının uygulamayı kullanması için uygulamaya yalnızca bir veri noktası seçmesine izin veriyor.

Bir uygulama arka plan erişimi istediğinde kullanıcılara bildirimler gönderilecek. Bu bildirimlerde kullanıcılara görsel olarak bir uygulama ile hangi konumlarını paylaştıkları gösterilecek ve kullanıcılar konum erişimini iptal edecek veya yeni ayarlamalar yapabilecek.

HomeKit Secure Video

HomeKit Secure Video, HomeKit hub’ında (HomePod, Apple TV, iPad) analiz edileceği ve bulutta depolanması durumunda sadece kişiye ait olan güvenli bir anahtarla şifrelenecek.

Bu sayede kimse videoya erişemeyecek ancak yine de bildirim uyarıları gönderilecek ve videoyu kullanıcı kendi cihazında izleyebilecek.

İPhone’umu Bul ve Arkadaşlarımı Birlikte Birlikte Bul

Apple iPhone’umu Bul ve Arkadaşlarımı Bul tek bir uygulamada birleşiyor. My Find uygulaması Bluetooth kullanılarak Mac’in kapağı kapalı ve internet bağlantısı kesilmiş olsa bile bilgisayarı bulabilecek.

Ses Kontrolü – Mac’inizi sesinizle kontrol edin

Apple’ın yeni yardımcı teknolojisi Voice Control, Siri konuşma tanıma teknolojisine dayanıyor. Burada asıl önemli olan, Voice Control hiçbir aşamada kullanıcı veya bu özelliği kullanılarak yapılan Apple ile paylaşma hakkında bilgi sahibi değil.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up