5G & İLETİŞİMHaberlerTeknoloji

Nokia da 5G destekli akıllı telefon üretecek

0

İddialar doğruysa Nokia bu yıl 2 adet 5G uyumlu yeni akıllı telefon piyasaya sürecek. Snapdragon’ın 855 işlemcisiyle amiral gemisi olacağı, diğerinin muhtemelen Snapdragon 735 işlemcisiyle orta segmentte yer alacağı iddia edildi.

Nokia da 5G destekli akıllı telefon üretecek

5G teknolojisine sahip akıllı telefon ve cihazların lansmanları günden güne artıyor. En yakın tarihte Samsung, Apple, LG, Huawei, Oppo, Sony, Xiaomi, HTC ve OnePlus 5G uyumlu akıllı telefonlarını tanıtmıştı. Merakla beklenen Nokia’nın da 5G akıllı telefon üreteceği sızdırıldı.

Çıkan haberlerde iki cihazın da şu anda geliştirme aşamasında olduğu söyleniyor. Akıllı telefonlardan biri, 5G bağlantısını etkinleştirmek için X55 modem ile eşleştirilen Snapdragon 855 SoC ile amiral gemisi olacak. Diğer telefonun daha orta seviyeli ve Snapdragon 700 serisi bir yonga seti tarafından desteklendiği söyleniyor. Birkaç ay önce sızdırılan bilgiye göre Snapdragon 735 SoC 7nm işlemicili, isteğe bağlı 5G bağlantısı ve hem 6GHz hem de milimetre dalga boyu spektrumu ile uyumluluğu olan grafikler için sekiz çekirdeğe ve Adreno 620’ye sahip olacak. Amiral gemisi veya orta seviye cihaz, Nokia 8.1’in varisi olabilir.

5G telefonlarıyla pazarın düşük ve orta segmentlerine odaklanan ve henüz Nokia 9 PureView amiral gemisini pek çok ülkeye getirmemiş olan Nokia için memnuniyet verici bir değişim yaşayabilir.

Ayrıca bu telefonlar çok uzak olmayan üçüncü çeyreğe 2019’da ulaşamasa da bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinden şüpheli. Çünkü şirketin birçok test yapması ve seri üretime başlaması gerekiyor. 2019’un sonları, şirketin zamana ihtiyacı olması sebebiyle daha muhtemel görünüyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up