Haberler

Uber’in helikopter hizmeti: Uber Copter

0

Uber, arabayla başlayan hizmetine elektrikli bisiklet ve scooterı da ekleyerek hizmetlerine yenilikler kazandırmıştı. Şimdi ise helikopter uçuşu yapacağı Uber Copter ile taşımacılık sektörüne yeni bir hizmet sunuyor.

Uber’in helikopter hizmeti: Uber Copter

NY Times,’ın haberine göre Uber Copter, New York City’deki Lower Manhattan ve JFK Havaalanı arasındaki rotada sekiz dakikalık uçuş yapacak. Uber, kapıdan kapıya olan bu yolculuğun yaklaşık 30 dakika süreceğini ve araba yolculuğuna kıyasla yolcuların yaklaşık bir saat kadar zaman kazanacağını belirtiyor.

9 Temmuz’da başlayacak olan uçuş hizmeti, normal bir Uber yolculuğunun ya da benzeri bir taksi servisinin maliyetinin üç katı kadar artacağını duyuruyor. Bu ücretler bir kişi için ortalama 200 ila 225 dolar arasında.

Uber Copter seyehati, yine Uber uygulaması üzerinden ve belirli saatler çerçevesinde rezervasyon kabul edecek. Yolcular yanlarında 18-40 kilogram aralığında valiz ya da çanta taşıyabilecek. Uber Copter, Uber’in Platinum ve Diamond üyelerinin kullanımına açık olacak.

Şirketin havacılık stratejileri lideri Eric Allison yakında Uber Copter hizmetinin başlatılması üzerine yaptığı açıklamada, helikopter hizmetini sistemsel bir hale getirmek istedikleri için helikopter hizmetiyle ilgili aceleci davranmayacaklarını söyledi. Allison, trafikten koparak hem zamandan tasarruf etme hem de yeni bir yolculuk deneyimi yaşayacakları için müşterilerin kazanımları açısından Uber Copter’in kabul potansiyelinin yüksek olduğunu ifade etti.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up