Haberler

6K video çekebilen Panasonic Lumix S1H tanıtıldı

0

4.000 dolarlık Lumix S1H, 24 kare/sn hızında 6K video kaydedebilen tam kare sensörüyle önceki modellere göre daha yüksek fiyat, kalite ve çözünürlük desteği sunarak konumunu yükseltiyor. Panasonic’in Lumix, aynasız kamerası sayesinde kaliteli videolar çekmek isteyen herkes için en iyi seçenek olarak adından söz ettiriyor.

6K video çekebilen Panasonic Lumix S1H tanıtıldı

Sonbaharda piyasaya sürülmesi planlanan Lumix S1H, 3:2 oranında 6K/24p veya 16:9 oranında 5.9K/30p ile dünyanın ilk full frame kamerası olma iddiasıyla geliyor. Bu çözünürlük kabiliyeti sayesinde 4K çekim yapan kişilere görüntü kalitesini kaybetmeden kırpma veya video dengeleme uygulamaları fırsatı veriyor.

Panasonic, Lumix S1H kamerasıyla kullanıcılarına aşırı karanlık veya aydınlık ortamlarda bile ayrıntı yakalayabilen 14 durak geniş dinamik aralık sunuyor. Bu özellik aralıksız video çekimine imkan veriyor. Video çekimlerinde sadece hafıza kartının kapasitesinin dolması veya fotoğraf makinesinin pili bittiğinde çekim duruyor.

Geçtiğimiz aylarda 3 büyük fotoğraf makinesi şirketi olan Panasonic, Sigma ve Leica güçlerini L-Mount için birleştirmişti. Pek çok lensin tek bir fotoğraf makinesi gövdesine uyumlu olmasını sağlayan bu yenilik, ilk olarak Panasonic’in Lumix S1R ve S1 isimli yeni aynasız makinelerinde kullanılabiliyordu. 50’den fazla L-Mount lensle de kullanılabilen Lumix S1H’e ek olarak Panasonic, 2020 sonuna kadar 10 adet L-Mount lensini piyasaya sürmeyi hedefliyor. Sigma da yakın zamanda L-Mount lens ve adaptörlerini tanıtmıştı.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up